blank
Ramazan Öztürk tarafından
02 Ekim, 2024 16:51 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

“Spora İlk Adım Projesi” Tanıtıldı

2024 – 2025 Eğitim Öğretim Yılı’nda uygulanmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan “Spora İlk Adım” Protokolü tanıtım toplantısı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan, Şube Müdürleri ve Okul Müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven,  Karabük’te sporun tabana yayılması ve spor kulüpleri ile milli takımlara başarılı sporcuların yetiştirilmesi amacıyla bir çok kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği ve ortak çalışmalar yapıldığını, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak müdürlüğün en önemli paydaşı olan Milli Eğitim Müdürlüğü  ile de gençlere yönelik ortak çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş da konuşmasında;   “Ulusal ve uluslararası alanda düzenlenen sosyal, kültürel ve sportif yarışmalarda yıllara göre artış sağlayan başarı grafiğimiz 2023 – 2024 Dönemi’nde 46 başarıyla taçlandırıldı. Yeni eğitim öğretim döneminde yeni başarı hedefimizi 55 olarak belirledik. Valimiz Sayın Mustafa Yavuz öncülüğünde başlattığımız “Eğitim Kenti Karabük” Projemizin ve “Spora İlk Adım” protokolünün bu hedefe ulaşmamızda önemli derecede katkı sağlayacağına inanıyorum.

İki Bakanlık arasında imzalanan bu protokol kapsamında öğrencilerimizin her konuda olduğu gibi sporda da hizmete erişebilirliği çok önemli. Bu konuda beden eğitimi derslerimiz dışında da öğrencilerimizin okul sporlarına teşvik edilmesini daha da güçlendireceğiz ve öğrencilerimize güçlü bir dinamizm kazandıracağız.

Göz aydınlığı öğrencilerimizin sadece bilişsel ve akademik becerilerini geliştirmek değil; aynı zamanda her yönden gelişmiş birer birey olma yolunda onları bedensel, fizyolojik, psikolojik, sosyal ve duygusal anlamda desteklemek için de çok sayıda projeyi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ile birlikte yürütüyoruz. Bu anlamda Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Coşkun Güven nezdinde tüm yöneticilere ve antrenörlere teşekkür ediyor,  “Spora İlk Adım” Protokolü’nün ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Protokol konuşmalarının ardından Spora İlk Adım Proje Tanıtım Sunumu’nun yapılmasıyla toplantı sona erdi.

blank
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Ocak, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Samsunspor, 36 yıl önceki kazada ölen teknik adam ve futbolcuları andı

Samsunspor Kulübü, 20 Ocak 1989’da Malatya deplasmanına giderken Havza ilçesinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden teknik yönetici, futbolcular ve sürücüsünü merasimle andı.

Türk futbolunun en acı günlerinden birisi olarak tarihe geçen, 20 Ocak 1989’da yaşanan kazada Samsunspor Teknik Yöneticisi Nuri Asan, futbolculardan Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ve otobüs sürücüsü Asım Özkan hayatını kaybetmiş, ekip kaptanı Emin Kar ise yaralanarak sakat kalmıştı. Kazanın 36. yıl dönümünde stadyumda ve Asri Mezarlık’ta merasim düzenlendi. Birinci olarak 19 Mayıs Stadyumu’nda düzenlenen merasimde futbolcuların heykellerinin bulunduğu anıta çelenk bırakıldı. Hürmet duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Anma programı daha sonra Nuri Asan’ın kabri başında devam eti.

Zeki Yavru: “Her Ocak ayınca bu kent hüzne boğuluyor”

Her yıl ocak ayında Samsun’un hüzne boğulduğuna dikkat çeken Samsunspor Kaptanı Zeki Yavru, “Bugün topluluğumuz için çok özel bir gün. Yıllar evvel kaybettiğimiz ağabeylerimiz için buradayız. Hepsine gani gani rahmet diliyorum. Her ocak ayınca bu kent hüzne boğuluyor. Yıllar geçse de Samsunspor topluluğu bunu unutmuyor. O günkü üzere onları yâd ediyor. Bizler de bugünün futbolcuları olarak ağabeylerimizin, büyüklerimizin izinde bu formaya en hoş halde hizmet etmeye devam ediyoruz. Bizden sonraki kuşaklar de bunu sürdürecektir. Türk futbolu ve Samsunspor için bu manalı günde birlikte anma programı icra ettik. Bizler, onlar üzere bu kenti temsil etmekten onur, gurur ve memnunluk duyuyoruz. İnşallah bizden sonraki jenerasyon de o ruhla bu camiayı en hoş formda temsil edeceklerdir” dedi.

İcra Kurulu Üyesi Fazlıhan Carus ise “36 yıl evvel bugün kaybettiğimiz futbolcularımız, teknik yöneticimiz, çalışanımız için anma merasimi düzenliyoruz. Birçok atletimiz da bu kazadan olumsuz etkilendi. Birinci olarak stadyumdaki anıtta toplandık. 20 Ocak, Samsunspor için çok acı ve tarihe geçen bir gün. İnşallah bir daha bu türlü bir acıyı Samsunspor ve ülke futbolumuz yaşamaz” diye konuştu.

Tören, duaların okunması ve çelenk bırakılmasının akabinde Kıranköy Mezarlığı’nda devam etti. Mete Adanır Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, Muzaffer Badalıoğlu Zonguldak’ta, Zoran Tomiç de Sırbistan’daki kabirleri başında anıldı.

Anma merasimine ayrıyeten Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Samsun Cumhuriyet başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Canik Belediye Lideri İbrahim Sandıkçı, Vilayet Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, MHP Vilayet Lideri Burhan Mucur, Samsunspor Başkanvekili Veysel Bilen, Samsunspor İcra Kurulu Üyesi Soner Soykan’ın yanı sıra Samsunspor futbolcuları Yunus Emre Çift, Soner Aydoğdu ile eski futbolcular, altyapı oyuncuları ve taraftarlar katıldı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.