Reklam
Reklam

Sosyalfest 2025, “Aile Yılı”na Güçlü Destek Verecek

31313131
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
25 Şubat, 2025 11:47 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek Sosyalfest 2025, aile kavramını merkeze alan etkinliklerle toplumu bir araya getirecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2025 yılını “Aile Yılı” ilan etmesi, Türkiye genelinde birçok kurumu harekete geçirdi. Bu yıl ikincisi gerçekleşecek Sosyalfest 2025’te Karabük Üniversitesi ve Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğiyle aile kavramına odaklanan etkinliklerle toplumsal farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç, Sosyalfest 2025’in aile birlikteliğini güçlendiren etkinliklerle geniş bir katılıma ev sahipliği yapacağını belirtti.

AİLE KAVRAMINI MERKEZE ALAN BİR FESTİVAL

Bilgiç, bu yıl “Aile Yılı” çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinlikleri şu sözlerle anlattı:

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2025 yılını ‘Aile Yılı’ ilan etmesi hepimizde farkındalık oluşturdu. Karabük Üniversitesi de bu kapsamda bakanlığımızla iş birliği yaparak çok önemli etkinlikler planladı. Aileyi merkeze alan bu festival, toplumsal dayanışmayı güçlendirecek.”

Bilgiç, festivalde paneller, söyleşiler, atölye çalışmaları, tiyatro gösterileri, sergiler ve interaktif etkinlikler düzenleneceğini belirtti. Bunun yanı sıra “Ailemle Yürüyorum” doğa yürüyüşü, geleneksel lezzetler festivali ve çocuklarla uçurtma şenliği gibi etkinliklerin de yer alacağı bilgisini paylaştı.

DEZAVANTAJLI GRUPLAR İÇİN FARKINDALIK ÇALIŞMALARI

Sosyalfest 2025’in, sadece akademik ve kültürel etkinliklerle sınırlı kalmayacağını vurgulayan Bilgiç, festivalin sosyal sorumluluk projelerine de ev sahipliği yapacağını söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti:

“Şehit aileleri, gaziler, yaşlılar, engelliler ve şiddet mağduru kadınlar başta olmak üzere dezavantajlı gruplara yönelik farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz yıl düzenlenen Sosyalfest’te huzurevi sakinleri, koruma altındaki çocuklar ve engelliler de yer almıştı. Bu yıl aile odaklı daha kapsamlı projelerle farkındalığı artırmayı amaçlıyoruz.”

“KARABÜK’TE YAŞAYAN AİLELER ÜZERİNE AKADEMİK ARAŞTIRMALAR YAPILACAK”

Festivalin bilimsel boyutuna da değinen Bilgiç, Karabük Üniversitesi akademisyenlerinin Karabük’te yaşayan aileler üzerine araştırmalar yapacağını belirterek şunları söyledi:

“Üniversitemizle birlikte, Karabük’te aile yapısı üzerine akademik çalışmalar gerçekleştireceğiz. Ailelerin yaşadığı sorunları tespit ederek çözüm önerileri geliştirmek, festivalimizin en önemli amaçlarından biri olacak.” Sosyalfest 2025’in, aileyi merkeze alan etkinlikleriyle toplumsal dayanışmayı artıracağını belirten Bilgiç, festivalin her kesimden insanı bir araya getireceğini ve ailenin önemini bir kez daha hatırlatacağını vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karabük Belediyesi Yaz Kurslarına Kayıtlar Başladı

Untitled 1 2
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
22 Haziran, 2026 15:44 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük Belediyesi, çocukların yaz tatilini verimli geçirmesi ve yetişkinlerin sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanması amacıyla düzenlediği yaz kursları için kayıt sürecini başlattı.

6 Temmuz – 14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek kurslar kapsamında çocuklar ve yetişkinler için çeşitli eğitim ve etkinlikler düzenlenecek. Programda özellikle 8-13 yaş arası çocuklara yönelik yüzme kursları dikkat çekiyor. Çarşamba ve cuma günleri yapılacak eğitimlerde çocuklar hem spor yapma hem de yaz tatilini daha verimli değerlendirme fırsatı bulacak.

Karabük Belediyesi Kadın ve Aile Merkezlerinde (KAMER) de yaz dönemi boyunca Kur’an kursları açılacak. Şirinevler, 5000 Evler Cumhuriyet, Belen TOKİ, Karabük ve Kurtuluş mahallelerindeki merkezlerde gerçekleştirilecek kurslarla çocukların manevi ve sosyal gelişimlerine katkı sağlanması hedefleniyor.

Yetişkinlere yönelik sağlıklı yaşam egzersizleri ise Şirinevler, Ergenekon ve Cumhuriyet mahallelerindeki KAMER merkezlerinde uzman eğitmenler eşliğinde düzenlenecek.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yaz kurslarıyla her yaştan vatandaşa ulaşmayı amaçladıklarını belirterek, “Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın yaz dönemini en verimli şekilde geçirmesi, aynı zamanda yetişkin hemşehrilerimizin de sağlıklı ve zinde bir yaşama adım atması için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Mahallelerimizde hizmet veren KAMER merkezlerimizi adeta birer eğitim ve yaşam yuvasına dönüştürüyoruz. Sınırlı kontenjanlarla düzenlediğimiz kurslarımıza tüm çocuklarımızı ve vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

Yaz kurslarına ilişkin başvuru ve detaylı bilgilere Karabük Belediyesinin internet sitesi ve çağrı merkezi üzerinden ulaşılabileceği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin