blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Aralık, 2024 00:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Sosyal yaşam merkezlerindeki kurslar vatandaşların gelişimine katkı sağlıyor

Karabük Belediyesi, toplumsal hayat merkezlerinde düzenlediği kurslarla kayıt yaptıran bin 400 şahsa eğitim ve gelişim imkanı sunuyor.
Farklı yaş kümelerine hitap eden kurslar, vatandaşların ilgi alanlarına nazaran kendilerini geliştirmelerine imkan sağlıyor. Düzenlenen kurslar ortasında Kur’an-ı Kerim öğrenme, dikiş, el nakışı, sağlıklı ömür idmanları için spor, 4-6 yaş dini pahalar eğitimi, bilgisayar işletmenliği, izcilik haftalık ünite çalışmaları, yüzme, klavye teknikleri, süratli klavye kullanımı ve muhasebede modüler tabanlı program geliştirme ve ahenk eğitimi yer alıyor.
Belediyeden yapılan açıklamada, “Sosyal hayat merkezlerimizde devam eden kurslara katılmak ve ayrıntılı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız, Toplumsal Hayat Merkezleri’ne ve Hemşehri Bağlantı Merkezi’ne müracaatta bulunabilir” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Haziran, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Dijital dünyadan çikolata atölyesine

Silikon vadilerine öykünen hayatlar, bu kere Giresun’da çikolata atölyelerinde yine şekilleniyor. Almanya ve İsviçre’de yazılım mühendisliği eğitimi alan 3 genç, kod satırlarını bir kenara bırakıp Giresun’da fındık ve çikolatayı harmanlayarak kendilerine yeni bir gelecek kuruyor. Maksatları artık dijital projeler değil, damaklara dokunan kaliteli çikolatalar üretmek.

Kodları bıraktılar, çikolata kazanını karıştırıyorlar
Yıllarca Almanya ve İsviçre’de yazılım mühendisliği yaptıktan sonra, "Neden kendi hammaddemizi kullanarak kendi markamızı üretmiyoruz?" sorusu ile bugünlere geldiklerini belirten Emre Öztürk, "Almanya’da doğup büyüdük ve üniversitede Muhammed Mısır ve Nurullah Baba ile birlikte Yazılım Mühendisliği okuduk. Uzun yıllar bu alanda çalıştık. Yaz tatillerinde memlekete gelirken valizler dolusu İsviçre çikolatası getirirdik. Fakat o çikolataların hammaddesinin memleketimiz Giresun’un fındığı olduğunu biliyorduk. Sonunda karar verdik. Hammaddesi Türkiye’de bulunan esere katma bedel kazandıracak bir çikolata atölyesi kuracaktık. Bunun için İsviçre’de çikolata fabrikalarını gezdik, eğitimler aldık. Giresun’un fındığıyla birleştirirsek neden dünya markası olmayalım?’ dedik ve ’ChocoMoys’ markası ile yola çıktık" dedi.

"Hayallerimizin peşinden gittik"
Amaçlarının üretim kapasitesini ve istihdamı artırarak bir marka oluşturmak olduğunu belirten Öztürk, "İnsanlar bu değişimi birinci başta tuhaf karşıladı fakat biz hayallerimizin peşinden gittik. Büsbütün yerli ve doğal üretim yapıyoruz. Şu anda 40 tonluk çikolata üretim kapasitesine ulaştık bile. Maksadımız sadece üretmek değil, büyümek, istihdam sağlamak ve Giresun’u çikolata üretiminde kelam sahibi yapmak. Artık dışarıdan çikolata ithal etmeye gerek yok. Gerçek kaliteyi Türkiye’de üretmek mümkün. Bunun için yalnızca yürek ve sabır gerekiyor" diye konuştu.

"Amacımız kâr değil, kalite"
Girişimcilerden Nurullah Baba da, projenin öncelikli emelinin kar değil kalite olduğunu vurgulayarak "Almanya’dan iş disiplini, İsviçre’den kaliteyi aldık, hammaddemiz aslında Türkiye’de. Bu üç ögesi bir ortaya getirdik. Türkiye’de sahiden kaliteli çikolata üreten yerli firma sayısı çok az. Birden fazla çikolatayı Belçika’dan ithal edip burada eriterek üretim yapıyor. Biz ise tümüyle yerli ve ulusal eserlerle üretim yapıyoruz. Aslen Gaziantepliyim ancak artık kendimi yarı Giresunlu hissediyorum. Gaziantep’in plakası 27, Giresun’un 28. Ben de 27,5 diyerek fındık ve fıstığı birleştirdim bu iştirakle üretime başladık. Hedefimiz kısa vakitte büyük paralar kazanacak yatırım olsaydı bunu yazılım şirketi kurarak yapardık. Fakat bizim gayemiz ülkemizin eserine katma paha sağlamaktır" halinde konuştu.

"Yazılım bilgimiz bize avantaj sağlıyor"
Yazılım geçmişlerinin dijital pazarlama süreçlerinde büyük avantaj sağladığını belirten Baba, "E-ticaret altyapısını ve web sitemizi kendi imkânlarımızla kurduk. Toplumsal medya ve dijital pazarlamada yazılım bilgimiz sayesinde süratli yol alacağımıza inanıyoruz" dedi.
Gençlere de tavsiyede bulunan Baba, "Yurt dışına gitme hayali kuran gençler için söyleyebileceğim şey, diğerlerinin ne dediğine fazla takılmayın. Hayallerinizin peşinden gidin. Türkiye üretim açısından çok uygun bir ülke. Hammaddemiz bol, yalnızca yürek etmek gerek. Çalışmanın ve üretmenin olduğu yerde bu ülke fırsatlarla dolu" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin