Can
•Gündüz toplanır akşamda meskun mahalle kenarlarına brakılır.Köy olsun mahalle olsun böyle yerlere brakıldıgını çok gördüm.Hatta ve hatta ücra orman arazilerinde açlıga terkediliyorlar
Köpek Başına 71 Bin 965 TL Ceza Kesilecek
Tarım ve Orman Bakanlığı, sahipsiz sokak hayvanları konusunda 81 İl Valiliğine yazı göndererek önemli bir uyarıda bulundu. Belediyelere sahipsiz sokak köpeklerinin toplanması ve hayvan bakımevlerine yerleştirilmesi gerektiği bildirildi. Bu kurala uymayan belediyelere köpek başına 71 bin 965 TL para cezası uygulanacağı belirtildi.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, sahipsiz hayvanların toplanması için 2028 yılına kadar süre tanındığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. Yazıda, sokak köpeklerinin hemen toplanması gerektiği ve belediyelerin bu konuda gecikmeye gitmesinin mevzuata aykırı olduğu ifade edildi.
Bakanlığın gönderdiği yazıda şu ifadelere yer verildi:
"5199 sayılı Kanun ile nüfusu 25 bini aşan belediyelere hayvan bakımevleri kurmak ve mevcut bakımevlerinin koşullarını iyileştirmek için 31.12.2028 tarihine kadar süre tanınmıştır. Ancak hayvanların toplanarak bakımevlerine götürülmesi ve bakımevlerinde tutulmasıyla ilgili hükümler Kanun’un yayımı tarihi itibarıyla yürürlüğe girmiştir. Dolayısıyla 2028 yılını beklemek mevzuata aykırıdır."
TERK ETMEK YASAK
Rehabilitasyon işlemi tamamlanmış olsa bile bakımevlerinde barındırılan köpeklerin tekrar sokağa bırakılmasının yasak olduğunun altı çizilen yazıda, bu kurala uymayan belediyelere ceza uygulanacağı belirtildi. Söz konusu ihlalin tespit edilmesi durumunda köpek başına 71 bin 965 TL idari para cezası uygulanacağı bildirildi. Bu cezanın, ilgili kanunun 14. maddesine aykırılığın yaptırımı olduğu ifade edildi.
Samsun’da bir kişi, ortalarında hasımlık bulunan şahsı silahla vurmak isterken yaşanan arbede sırasında yanındaki 2 kişiyi yaraladı. Vurduğu şahıstan özür dileyen zanlı, çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.
Olay, Canik ilçesinin kırsal mahallesi Yayla Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, ortalarında hasımlık bulunan ve 3 yıldır Aydın vilayetinde yaşayan C.Ş.’nin babası hastalanınca Samsun’a geldiğini öğrenen T.A., tabancayla C.Ş.’yi vurmak isterken yaşanan arbede ve boğuşma sırasında C.Ş.’nin kardeşi N.Ş. ile amcasının oğlu S.Ş.’yi yaraladı. S.Ş.’nin vurulduğunu gören T.A., kendisinden özür de dilemeyi ihmal etmedi. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan N.Ş. ve S.Ş. tedavi altına alındı. Jandarma grupları tarafından gözaltına alınan T.A., bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye tabir veren T.A., tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.
Can
•Gündüz toplanır akşamda meskun mahalle kenarlarına brakılır.Köy olsun mahalle olsun böyle yerlere brakıldıgını çok gördüm.Hatta ve hatta ücra orman arazilerinde açlıga terkediliyorlar