Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Aralık, 2022 15:44 tarihinde yayınlandı
0

Şirket, Cumhurbaşkanının Onayına Sunuldu

Karabük’te adeta kangren haline dönüşen toplu taşıma sorununun çözümü için Belediye Başkanı Rafet Vergili Mart ayını işaret etti. Belediye tarafından kurulan şirketin faaliyete geçmesi için Cumhurbaşkanının onayı bekleniyor.

Karabük Belediyesinin  toplu taşıma ile ilgili  kurduğu  şirket, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunuldu. Belediye Başkanı Rafet Vergili, “Şirketimizin faaliyete geçmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızın onayını bekliyoruz” dedi.

Hedeflerinin Karabük’ün 50 yıllık toplu taşıma problemini çözmek olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Rafet Vergili, toplu taşıma ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Vergili yaptığı açıklamada; “Toplu taşıma ile ilgili eleştirilerinizi takip ediyoruz. Hedefimiz, hazırladığımız ulaşım master planı ile şehrimizin 50 yıllık toplu taşıma problemini çözmek. Bundan böyle toplu taşımayı belediyemiz bünyesinde kurduğumuz şirket eliyle yapacağız. Şirketimizin faaliyete geçmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızın onayını bekliyoruz. 10 adet 12 metre otobüs satın aldık. 45 – 50 civarında da 17+3 araç satın alıyoruz. Yaşanan problemin nedeni, firmaların teslimatta gecikmesi. En geç Mart sonunda yeni ulaşım planımız komple hayata geçecek. Bilgilerinize arz ederim” dedi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
barude filistinin dunu bugunu ve yarini anlatildi YbJlKGrF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ’de Filistin’in dünü, bugünü ve yarını anlatıldı

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) Filistin’in geçmişten günümüze tarihi süreci anlatılırken bölgede yaşanan insanlık dramına dikkat çekildi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı artırmak hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Ölümcül ve Ölümsüz Kimliklerin Coğrafyası: Filistin’in Dünü, Bugünü ve Yarını” başlıklı bir program düzenlendi. Filistin meselesinin farklı boyutlarıyla ele alındığı etkinlikte konuşmacı olarak İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümünden Prof. Dr. Hasan Hüseyin Güneş yer aldı.

Rektör Akkaya, boykota devam edilmesinin önemini vurguladı

Programın açılışında konuşan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, “Bugün burada ölümcül ve ölümsüz kimliklerin coğrafyasını konuşacağız. Aklımıza burada şair Mehmet Akif İnan geliyor. ‘Mescid-i Aksayı gördüm düşümde. Bir çocuk gibiydi ve ağlıyordu.’ Bu dizelerde ifade edilen Mescid-i Aksa’da 2,5 yıldır insanlığa sığmayan bir zulüm yaşatılıyor. Bu noktada bizler ne kadar somut adım atarsak o kadar kıymetlidir. Lütfen, her daim boykota devam edelim. Çocuklar öldü, kadınlar öldü, aileler dağıldı. Yaşanan acılarını unutmayalım, boykotu uygulayalım.” ifadelerini kullandı.

Filistin meselesini toplumsal hafıza, insan onuru, hukuk ve vicdan çerçevesinde değerlendiren Prof. Dr. Hasan Hüseyin Güneş, Filistin’de bir halkın kendi vatanında nasıl görünmez kılınmaya çalışıldığını ve buna rağmen kimliğini, hafızasını ve yaşama iradesini nasıl koruduğunu anlattı.

“Filistin’de kimlik, hafıza ve insanlık mücadelesi yaşanıyor”

Konuşmasında “ölümcül kimlik” ve “ölümsüz kimlik” kavramlarını değerlendiren Prof. Dr. Güneş, “Ölümcül kimlik, bir halkı insan olarak değil; tehdit, güvenlik sorunu ya da ortadan kaldırılması gereken bir engel olarak görmeye dayanıyor. Buna karşılık ölümsüz kimlik ise yıkılan evlere rağmen saklanan anahtarlarda, boşaltılan köylere rağmen yaşatılan hatıralarda, kaybedilen çocukların isimlerinde ve bir halkın sesini dünyaya duyurma kararlılığında varlığını sürdürüyor.” dedi.

Programda Gazze’de yaşanan insani dram detaylarıyla anlatıldı. Bombardımanlar, zorunlu göç, açlık, susuzluk, yıkılan hastaneler, okullar, ibadethaneler ve evlerin yalnızca savaşın bir sonucu olarak görülemeyeceği ifade edildi. Bir okulun yıkılmasının çocukların geleceğini, bir hastanenin vurulmasının yaralıların yaşama hakkını, bir evin yok edilmesinin ise aile hafızasını ve güven duygusunu ortadan kaldırdığı da vurgulandı.

İlgiyle takip edilen program, Filistin meselesinin insanlığın adalet, hukuk ve vicdan sınavı olduğuna dikkat çekilmesi ve bu konuda farkındalığı artırmaya yönelik çalışmaların sürdürülmesi gerektiği mesajıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin