blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Haziran, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Sinop’ta martıların kavga anı kamerada

Sinop’ta martıların kahkaha atan insan sesini andıran arbedesi etraftaki vatandaşları hem şaşırttı hem de kahkahaya boğdu. Olayı cep telefonlarıyla kaydeden vatandaşlar, toplumsal medyada "Sinop’un en eğlenceli kavgası" yorumları yaptı.
Sinop’ta kıyıda martılar ortasında başlayan tartışma birdenbire yüksek sesli çığlıklarla güldürü sahnesine döndü. Kahkaha atan insan sesini andıran ötüşler kıyıdaki kimi vatandaşları şaşkına çevirirken bazısını da kahkahalara boğdu.

Sosyal medyada yayıldı
Cep telefonu kameralarına yansıyan manzaralar kısa müddette toplumsal medyada yayıldı. Görüntülere "Martı stand-up gösterisi", "Sinop’ta sabah şenliği" üzere esprili yorumlar yapıldı. Martıların bu sevinçli hengamesi, kıyıdaki vatandaşlarca "yaz döneminin en renkli ve eğlenceli anı" olarak nitelendirildi.
Kuş davranışları üzerine çalışan uzmanlar, bu cins sesli etkileşimlerin martılar ortasında toplumsal hiyerarşi kurma, alan müdafaa ve çiftleşme periyodu bağlantısı üzere nedenlere dayandığını belirtti. Lakin bu kadar ağır ve enteresan seslerin bir ortada duyulması ender görülüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Temmuz, 2025 20:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversitesi’nden 15 Temmuz’un yıl dönümünde çevrim içi sergi

Kastamonu Üniversitesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Ulusal Birlik Günü kapsamında erişime açılan çevrim içi stant, 30 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilecek.
Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Ulusal Birlik Günü kapsamında düzenlenen "Zaferin İsmi Türkiye" temalı Memleketler arası Çevrim İçi 2025 Karma Standı erişime açıldı. 15-30 Temmuz tarihleri ortasında çevrim içi olarak gerçekleştirilen stant, farklı coğrafyalardan sanatkarları bir ortaya getirdi. Kastamonu Üniversitesi öğretim üyelerinin yanı sıra, Türkiye, Mısır, Makedonya, Çeçenistan, Fas, Arnavutluk, Özbekistan, Sırbistan ve Bangladeş’ten katılan sanatkarlarla birlikte toplam 9 farklı ülkeden eserler stantta yer aldı.
Toplam 30 yapıtın sunulduğu stantta; demokrasi, bağımsızlık, ulusal birlik ve toplumsal hafıza üzere temalar, sanatkarlar tarafından farklı disiplinlerde ve özgün tekniklerle yorumlandı.
Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin mesken sahipliğinde hazırlanan stant, hem ulusal hem de memleketler arası seviyede akademisyen ve sanatkarların katkılarıyla oluşturuldu.
Sergiye ise Kastamonu Üniversitesi’nin resmi web sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin