Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Eylül, 2024 12:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Selde Çal Mağarası’nda mahsur kalan vatandaşlar böyle kurtarıldı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile AFAD ekipleri Çal Mağarası’nda meydana gelen sel ve su taşkınlarına anında müdahalede bulunarak bölgede mahsur kalan vatandaşları kurtardı.

Doğu Karadeniz’in ve Trabzon’un en önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Düzköy İlçesi’ndeki Çal Mağarası girişinde meydana gelen sel ve su taşkınları nedeniyle ziyaretçiler içeride mahsur kaldı. Süratle mağaraya ulaşan itfaiye ve AFAD ekipleri, hayati tehlike yaşamayan ancak mağara girişindeki su taşkınları sebebiyle dışarıya çıkamayan vatandaşları güvenli şekilde tahliye etti.
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, "Çal Mağarası’nda meydana gelen sel ve su taşkınlarının ardından İtfaiye ve AFAD ekiplerimiz bölgeye yönlendirilmiştir. Ekiplerimiz başarılı bir operasyonla vatandaşlarımızı güvenli şekilde bulundukları yerden çıkarmıştır. Vatandaşlarımızın sağlık durumlarında herhangi bir olumsuzluk yoktur. Bölgede ekiplerimizin çalışmaları sürüyor. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" denildi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mart, 2025 12:58 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Rektör Kırışık, Türk dünyasından öğrencilerle iftarda buluştu

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Ramazan etkinlikleri çerçevesinde Türk dünyasından öğrencilerle iftar programında bir araya geldi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sosyal Yaşam Merkezi Öğrenci Yemekhanesi’nde "Türkistan Kardeşlik İftarı" programı düzenlendi. Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Azerbaycan ve Kırgızistan’dan gelen öğrenciler aynı masada bir araya gelerek Ramazan'ın birlik ve kardeşlik ruhunu yaşadı.

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, iftar programında yaptığı konuşmada, "Böyle bir etkinlik dizisine ev sahipliği yapmaktan büyük bir sevinç ve gurur duyuyoruz" dedi.

Ramazan etkinliklerinin sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle gerçekleştirildiğine dikkat çeken Kırışık, "Bu organizasyonları, ilimizdeki yaklaşık 25 sivil toplum kuruluşunun katkılarıyla hayata geçiriyoruz. Üniversite ile sivil toplum kuruluşları arasındaki bu gönüllü iş birliği son derece kıymetli" ifadelerini kullandı.

Türkistan Kardeşlik İftarı’nın yalnızca Türk dünyasından gelen öğrencileri değil, farklı millet ve inançlardan insanları da bir araya getirdiğini vurgulayan Kırışık, "Bugün, Orta Asya’dan soydaşlarımızla bir aradayız, ancak burada her milletten ve her dinden insanı kucaklayan bir anlayışla buluşuyoruz" diye konuştu.

İftar programına Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Elif Çepni, Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş’ın yanı sıra akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

İftarın ardından Kazakistanlı öğrenciler, geleneksel dombra müziği çalarak etkinliğe renk kattı. Türk öğrenciler tarafından coşkuyla karşılanan bu performans, kültürel dayanışmanın bir simgesi oldu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.