Sel bilançosu sular çekilince görüldü - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Haziran, 2023 12:56 tarihinde yayınlandı
0
0

Sel bilançosu sular çekilince görüldü

Kastamonu’da etkili olan sağanak yağış Ağlı, Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerinde sele neden oldu. Sel sularının çekilmeye başlamasıyla bilanço ortaya çıkmaya başladı.

Kastamonu’da öğle saatlerinden itibaren etkili olan sağanak sonrası Ağlı, Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerini sel bastı. Yoğun yağış sonrası birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı. Su baskınlarının yaşandığı ilçelerde vatandaşlar ellerinde kova ve küreklerle su basan ev ve iş yerlerindeki sel sularını tahliye etmeye çalıştı. İlçe merkezlerinde iş makineleri de cadde ve sokaklarda biriken sel sularını tahliye ediyor. İlçelerin alt yapılarının büyük hasar gördüğü bölgede Kastamonu İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri hasar tespit çalışmalarına başladı. AFAD ekipleri, ev ve iş yerlerini tek tek dolaşarak vatandaşlarla görüşmelerini sürdürüyor. Ayrıca selden dolayı zarar gören vatandaşların tespitlerini de sürdürüyor.

AFAD ekiplerinin yaptıkları çalışmalar neticesinde şu ana kadar yoğun yağış sonrasında Azdavay ilçesinde 25 adet iş yeri, 5 adet giriş kattaki ev ile 6 adet birinci kattaki ev zarar gördü. Sel sularının çekilmeye başladığı Azdavay ilçesinde hasar tespit çalışmaları halen devam ediyor.

Sel afetinin yaşandığı bir diğer ilçe Pınarbaşı’nda da tahribatın boyutu gün yüzüne çıkmaya başladı. Pınarbaşı ilçe merkezinde 23 ev zarar gördü, 16 iş yeri hasar gördü. Pınarbaşı’nda 9 araç sel sularına kapılırken ayrıca ilçe merkezinde 2 adet köprü, köylerde de 3 adet ev ve köy yolları büyük zarar gördü. Bunların yanı sıra ilçede bulunan bir sitenin kazan dairesi, resmi kurumun binaların bodrum katlarını sel sularının basması sebebiyle zarar gördü.
Ağlı ilçesinde de 13 işyeri ile 6 bodrum katını sel suları bastı. Ayrıca selin bastığı bahçelerde de tavuklar telef oldu.
Bunun yanı sıra Ağlı, Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerinde çok sayıda bölgede tarım alanları sel suları altında kalarak zarar gördü. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
xxxx
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
23 Nisan, 2026 13:27 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Köse koltuğunu çocuklara devretti

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında koltuğunu Ünsal Tülbentçi İlkokulu öğrencilerine devretti.

Safranbolu Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen ziyarette, Ünsal Tülbentçi İlkokulu 3. sınıf öğrencileri Yiğit Alp Barış, Erva Bilen ve Hatice Sahra Gülden, Belediye Başkanı Elif Köse tarafından karşılandı. Temsili devir teslim töreninde çocuklar, bir günlüğüne tarihi kentin yönetimini üstlendi.

Makam koltuğuna oturan minik başkanlar, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu gibi önemli bir turizm merkezinde belediye başkanı olmanın heyecanını yaşadı. Görev süresince yapmak istedikleri projeleri anlatan öğrenciler, Safranbolu’nun tarihi dokusunu korumanın önemine değindi.

Öğrenciler, ortak açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Böylesine köklü bir tarihe sahip ve dünyanın her yerinden turist çeken bir kentte başkanlık yapmak hem çok zor bir sorumluluk hem de çok büyük bir gurur. Şehrimizi korumak ve geliştirmek için çalışmak çok önemli.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, bir süre sohbet ettiği öğrencilere belediyecilik faaliyetleri hakkında sorular sordu. Başkan Köse, günün anısına öğrencilere Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri “Nutuk” kitabını hediye etti.

Başkan Köse, yaptığı açıklamada, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın özgüveni ve bu tarihi kente duydukları aidiyet bizleri çok mutlu etti. 23 Nisan, onlara olan güvenimizin en büyük simgesidir” dedi.

Programda çocuklara Okul Müdürü Latif Gürbüzce ve Sınıf Öğretmeni Meral Akyürek de eşlik etti.

Tören, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin