Samsun’a yeni otopark ve yeni meydan - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Eylül, 2023 00:12 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’a yeni otopark ve yeni meydan

’Anakent Otopark ve Meydan Projesi’nin yüzde 22’sinin tamamlandığını belirten Büyükşehir Belediye Lideri Mustafa Demir, “Hem bölgenin otopark problemini çözüyoruz hem de kente yeni bir hayat alanı kazandırıyoruz” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi kentteki otopark sayısını artırma maksadı doğrultusunda yatırımlarını sürdürüyor. Bankalar Caddesi ile Kuyumcular Çarşısı ortasında bulunan Anakent İş Merkezi’ni yıkan, akabinde otopark ve meydan projesinin startını veren Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Yüzde 22 fiziki gerçekleşmeye ulaşan proje 3 katlı 222 araçlık otopark, meydan ve kafeden oluşuyor. Yeşil ve kent estetiğinin ön planda tutulacağı projenin 2024 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

“Hem otopark hem meydan”

Proje hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Lideri Mustafa Demir, “Bu projeyi çok önemsiyoruz. Orada var olan atıl durumdaki çok katlı binayı yıkarak çalışmalarımıza başladık. İnşaat çalışmaları da süratle ilerliyor. Yüzde 22’si tamamlandı. Yaptığımız her projede azamî faydayı hedefliyoruz. Bu projede bunun hoş örneklerinden biri. Altı otopark, üstü kafe ve meydan. Yani bir işle iki değerli kazanım sağlıyoruz. Samsun’a hem otopark hem meydan kazandırıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl bitirip hizmete açacağız” diye konuştu.

Vatandaşlar heyecanla bekliyor

Heyecanla projenin tamamlanmasını bekleyen vatandaşlardan Hakkı Alim, “Buraya otoparka gereksinim vardı. Yapandan da düşünende Allah razı olsun” derken, İsmet Genç isimli vatandaş ise “Bölgedeki otopark sorununa gerçek bir tahlil. Açılmasını heyecanla ve sabırsızlıkla bekliyoruz. Üstü de meydan olacak. Şahane bir proje” yorumunu yaptı.

Vatandaşlardan Veysel Adaş da “Uzun vakittir kullanılmayan atıl bir bina vardı burada. Yıkılıp yerine otopark ve meydan olması çok hoş. Kente hoşluk katacak. Beşerler burada soluk alacak. Bölgede var olan otopark külfeti da biter. Subaşı Otopark’ı ve burada yapılacak olan otopark bölgeyi önemli oranda rahatlatır” sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
emekli ogretmen evinde olu bulundu yyNXHOv6
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Emekli öğretmen evinde ölü bulundu

Kastamonu’nun Daday ilçesinde kendisinden haber alınamayan emekli öğretmen, yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu.

Olay, Daday ilçesi Çölmekçiler köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yalnız yaşayan emekli müzik öğretmeni Ali Özcan’dan (69) haber alamayan komşuları, şüphe üzerine durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine köye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Eve giren ekipler, 69 yaşındaki Ali Özcan’ı hareketsiz halde buldu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde, Özcan’ın hayatını kaybettiği belirlendi.

Cenazesi morga kaldırılan Özcan’ın kalp krizi sebebiyle hayatını kaybettiği değerlendiriliyor. Özcan’ın kesin ölüm sebebinin ise otopsi incelemesi neticesinde kesinleşeceği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin