Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Nisan, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’a 2 milyon yeni randevu kapasitesi

Samsun Vilayet Sıhhat Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, "2022 yılında 3 milyon olan Merkezi Tabip Randevu Sistemi (MHRS) randevu kapasitesini, 2024 yılında 4,5 milyona çıkarttık. 2025 yılının birinci 3 ay bilgilerine baktığımızda bu sayı 5 milyonu aşacak üzere gözüküyor" dedi.
Türkiye genelinde Sağlık Bakanlığı tarafından son zamanlarda MHRS üzerinde çok önemli çalışmalar yapıldığını belirten Müdür Uras, Samsun’daki randevu sistemi çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Uras, "Biz de Samsun İl Sağlık Müdürlüğü olarak vilayetimizde özel yürütülen çeşitli planlamalar sonucunda çok önemli muvaffakiyetler elde ettik. Vatandaşlarımızın ağır olarak başvurduğu Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Samsun Gazi Devlet Hastanesi ile Ağız ve Diş Sıhhati Hastanemizde poliklinik sayılarını arttırdık. Vatandaşlarımızın azamî muayene kapasitelerini kullanma hedefiyle randevu kapasiteleri arttırdık. 2022 yılında 3 milyon olan MHRS randevu kapasitesini, 2024 yılında 4,5 milyona çıkarttık. 2025 yılının birinci 3 ay datalarına baktığımızda bu sayı 5 milyonu aşacak üzere gözüküyor" diye konuştu.
Yeni hastanelerde devreye girdiğinde MHRS kapasitesinde önemli bir artış olacağını belirten Uras, "2025 yılında 2022 yılına nazaran yaklaşık 2 milyon yeni randevu kapasitesi oluşturmuş olacağız. 2022 yılında aylık ortalama randevu sayımızı 276 binken, bu sayı 2025 Ocak ayında 450 bine yaklaştı. Son 3 yılda yüzde 60’ın üzerinde bir kapasite artışı elde etmiş olduk. MHRS randevusu bekleyen hastalarımızın azaltılması konusunda bir takım oluşturduk. Artan muayene kapasitesi ve hastanede oluşturulan MHRS randevu arama takımlarımız, bekleyen randevu taleplerini bırakan hastalarımızı tek tek arıyor. Uygun tarihli randevu arama çalışmaları yapıyor. Biz bunun üzerine randevu bekleyen hasta sayısında yüzde 72 oranda bir azaltma sağladık. Vatandaşlarımıza şunu belirtmek istiyorum: Öncelikle müracaatımızı aile hekimliğine yaparsak sistemin çok daha düzgün bir formda çalışmasını sağlarız" halinde konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Nisan, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

BEUN’un yürütücü partner olduğu CleanAir Analiz Merkezi hizmete girdi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin (BEUN) yürütücü partner olduğu, Karadeniz Havzası’nın hava kalitesini izlemeye yönelik geliştirilen CleanAir Tahlil Merkezi hizmete girdi.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin yürütücü partner olduğu ilk Avrupa Birliği tarafından desteklenen proje olma özelliği taşıyan BSB00168-Airquest Projesi kapsamında geliştirilen CleanAir Tahlil Merkezi ve buna bağlı internet sitesi faaliyete başladı.
"Soluduğun Havayı Teşhis: Karadeniz Havzasındaki Hava Kalitesi İçin Toplulukları Harekete Geçirme" başlıklı bu proje, Türkiye’nin yanı sıra Karadeniz Havzası’nda yer alan çeşitli ülkelerden kurumların iş birliğiyle yürütülüyor. Projenin birinci ve en kıymetli çıktısı olan CleanAir Platformu, hava kalitesi datalarının tek bir merkezde toplanarak tahlil edilmesini ve kullanıcılarla paylaşılmasını amaçlıyor.
Proje Koordinatörü Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Gürbüz, analiz merkezinin faaliyete başlaması hakkında yaptığı açıklamada CleanAir platformu kapsamında Türkiye’nin de içinde yer aldığı Karadeniz Havzası’ndaki ortak ülkelerden elde edilen hava kalitesi izleme istasyonu datalarının muvaffakiyetle entegre edildiğini, geliştirilen sistem sayesinde kullanıcıların saatlik hava kalitesi datalarına anlık olarak ulaşabileceğini belirtti.
Projeye yönelik teşvik ve dayanakları için BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e teşekkürlerini sunan Doç. Dr. Gürbüz, proje ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öncülüğünde farkındalık oluşturma, data temelli karar alma süreçlerini hızlandırma ve çevresel problemlerle gayrette toplulukların etkin rol üstlenmesinin teşvik edileceğini hedeflediklerini söz etti.
Hizmete giren CleanAir Tahlil Merkezi hakkında açıklamada bulunan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, "Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak hem ulusal hem de milletlerarası seviyede etraf sıkıntılarına yönelik tahlil üretme gayretlerimizin somut bir çıktısı olan CleanAir Tahlil Merkezinin faaliyete geçmesinden büyük memnunluk ve gurur duyuyoruz. Mühendislik Fakültemiz öncülüğünde yürütülen bu değerli proje, yalnızca bilimsel bir gelişme değil, tıpkı vakitte etraf şuuru oluşturma yolunda da atılmış değerli bir adımdır. Proje kapsamında vazife alan başta Proje Koordinatörümüz Doç. Dr. Gökhan Gürbüz hocamız olmak üzere tüm akademik ve teknik takımımıza teşekkür ediyor, bu muvaffakiyetin etraf sıkıntılarına dair kıymetli bilimsel çalışmalara imza atan Üniversitemiz ve ülkemiz için güzel olmasını temenni ediyorum. Üniversitemiz pak etraf ve sürdürülebilir bir gelecek inşasında kayda paha milletlerarası projelerle her vakit aktif rol üstlenmeye ve öncü çalışmalar gerçekleştirmeye kararlılıkla devam edecektir." dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.