blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Kasım, 2024 04:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin 2025 yılı bütçeleri kabul edildi

Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) ve 17 ilçenin 2025 mali yılı toplam bütçeleri 30 milyar 326 milyon TL olarak kabul edildi.
SBB Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nın 2. Birleşiminin 1. Oturumu Meclis Toplantı Salonu’nda Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlığında yapıldı. Mali konuları ilgilendiren ve ilgili komisyonlardan havale edilen 31 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda SBB ve 17 ilçe belediyesinin 2025 yılı mali bütçesi karara bağlandı.

Samsun’daki tüm belediyelerin 2025 yılı toplam bütçesi 30,3 milyar TL
2025 mali yılı bütçelerinde Samsun Büyükşehir Belediyesi 18 milyar TL, Atakum Belediyesi 2 milyar 555 milyon TL, İlkadım Belediyesi 2 milyar 247 milyon TL olarak belirlendi. Bu belediyeleri 1 milyar 460 milyon TL ile Çarşamba Belediyesi, 1 milyar 125 milyon TL ile Bafra Belediyesi, 950 milyon TL ile Tekkeköy Belediyesi, 750 milyon TL ile Canik Belediyesi, 658 milyon TL ile Vezirköprü Belediyesi, 543 milyon TL ile Terme Belediyesi, 433 milyon TL ile Havza Belediyesi, 255 milyon TL ile 19 Mayıs Belediyesi, 235 milyon TL ile Alaçam Belediyesi, 199 milyon TL ile Kavak Belediyesi, 185 milyon TL ile Ladik Belediyesi, 177 milyon TL ile Ayvacık Belediyesi, 175 milyon TL ile Asarcık Belediyesi, 150 milyon TL ile Salıpazarı Belediyesi ve 95 milyon TL ile Yakakent Belediyesi takip etti. Tüm belediyelerin gelir ve gider bütçeleri ayrı ayrı kalemler halinde oylandı. Belediyelerin bütçeleri meclisten geçti.
Ayrıca 2. birleşimde görüşülmeyen diğer gündem maddeleri ise önümüzdeki hafta başında yapılacak meclis toplantısında ele alınacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu’da ulaşıma zam yapıldı

Bolu’da toplu taşımaya yüzde 33, ticari taksilere ise yüzde 25 artırım yapıldı. Özel halk otobüslerinde tam bilet, 25 liradan 34 liraya yükseltilirken, öğrenci bileti ise 18 liradan 24 liraya yükseltildi.
Bolu Sürücüler ve Arabacılar Esnaf Odası’nın talebi üzerine, Bolu Belediyesi Haziran ayı meclis oturumunda, özel halk otobüsü ve ticari taksi ulaşım fiyatlarına artırım yapılmasına dair hazırlanan gündem unsuru görüşüldü. Kent içi ulaşımda kullanılan özel halk otobüsleri ve taksilerde uygulanması istenen fiyat artışı oy birliğiyle kabul edildi. Bu kapsamda toplu taşımada yüzde 33, ticari taksilerde ise yüzde 25 artırım yapılmasına karar verildi. Özel halk otobüslerinde tam bilet fiyatı 25 liradan 34 liraya, öğrenci bileti ise 18 liradan 24 liraya yükseldi.

Bizi sosyal medyadan takip edin