blank
Ramazan Akca tarafından
17 Kasım, 2014 15:29 tarihinde yayınlandı
A+ A-

SAKEM’ de Evlilik Öncesi Eğitim Kursu Başlıyor

Safranbolu Belediyesi bünyesinde 2011 yılında, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy tarafından kurulan Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi (SAKEM) de Evlilik Öncesi Eğitim Kursları başlıyor. Bünyesinde oluşturduğu birçok kurs ile Safranbolu halkına hizmet veren SAKEM bu kez de “Evlilik Öncesi Eğitim Kursu” ile kursiyerlerini bekliyor. SAKEM’ de açılacak kurstaki amaçtan bahseden, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “Ailede karar verme, aile planlaması yöntemleri, aile yapısı, aile kaynakları ve ailede alışveriş ile ilgili bilgilendirmeyi amaçlamaktadır. Eğitim kursumu 152 saatlik bir kurstur. Aile kavramı gerçekten çok önemli, aile yaşantımızda bizlere güzel ve önemli bilgiler verecek olan bu kursumuz hemşerilerimize çok faydalı olacaktır” dedi. Kurs kayıtları için ise yeteri kursiyer başvuru yaptığında kurs başlayacaktır. Kurs kayıtları için Safranbolu Belediyesi Beyaz Masa,  Aslanlar, Emek, Aşağı Tokatlı, Eski Çarşı SAKEM şubeleri ile www.sakem.org ve (0370) 712 41 80 no’lu telefondan başvurular yapılabilir.    
Oluz Höyük kazıları 18 yıldır sürüyor
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Aralık, 2024 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Oluz Höyük kazıları 18 yıldır sürüyor

Amasya’da 18 yıldır süren Oluz Höyük hafriyatları, 6 bin 500 yıl öncesine uzanan tarihe sahip höyüğün Hitit, Frig ve Pers medeniyetleri devirlerinde inanç merkezi olarak kullanıldığını ortaya çıkardı. Hafriyat Lideri Prof. Dr. Şevket Dönmez, “Kazılarda gördüğümüz büyük fotoğraf, Oluz Höyük dini bir merkez biçiminde değerlendirilmiş olmasıdır” dedi.
Günümüzden 6 bin 500 yıl öncesine kadar uzanan tarihe sahip Oluz Höyük’te, Kalkolitik’ten başlayarak Erken Tunç Çağı, Asur Ticaret Kolonileri, Hitit, Frig, Pers, Med, Helenistik Devirleri ile Anadolu’ya birinci gelen Türk topluluklarının izleri görülüyor.

Kazılar ‘Geleceğe Miras Projesi’ çerçevesinde ilerliyor
Kazıların Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın uyguladığı ‘Geleceğe Miras Projesi’ çerçevesinde ilerlediğine değinen İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk İslam Arkeolojisi Anabilim Kolu Lideri Prof. Dr. Dönmez, “Oluz Höyük, Hitit Dönemi’nden başlayarak Frig Dönemi’nde büyük bir ana tanrıça kutsal alanı olarak kullanılıyor. Pers Dönemi’nde de ateş kültüne evrilen bir dini çeşitlilik içinde. Lakin klâsik olarak dini özelliğini hiç kaybetmemiş bir merkezle karşı karşıyayız” diye konuştu.

Pers Yolu Anadolu’da tek
Kazılarda ortaya çıkan 2 bin 500 yıllık Pers Yolu’nun Anadolu’da tek, ünik bir eser olarak dikkat çektiğine değinen Dönmez, “Çok yakında Pers Yolu ile ilgili konservasyon çalışmalarımız başlayacak. Bununla ilgili projelerimizi hazırlıyoruz. Kutsal alanları ayağa kaldırarak burayı Amasya kültürünün, turizminin bir noktası yapmaya çalışacağız” biçiminde konuştu.

“Oluz Höyük, Amasya turizmine kıymetli katkı sağlayacak”
Kazı alanında incelemelerde bulunup bu yıl çıkarılan yapıtlarla ilgili ayrıntılı bilgi edinen Amasya Valisi Başkan Bakan da “Kültür ve Turizm Bakanlığımızın dayanağıyla hafriyatlar yakın vakitte daha yeterli bir noktaya gelecek. Oluz Höyük, Amasya turizmine kıymetli katkı sağlayacaktır” açıklamasında bulundu.
İncelemeye Vilayet Kültür ve Turizm Müdürü Bilal Eken ile Amasya Müzesi Müdürü Celal Özdemir de katıldı.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.