Reklam
Reklam
ozel ogrencilerin el emekleri begeniye sunuldu
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2025 00:22 tarihinde yayınlandı
0

Özel öğrencilerin el emekleri beğeniye sunuldu

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde özel öğrenciler tarafından yol boyunca yapılan el sanatı eserler ve fotoğraflar açılan stantta beğeniye sunuldu.

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası çerçevesinde, Tosya Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi ile Tosya Mithat Boyner Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesinde tahsil gören özel öğrenciler, yıl boyunca hazırladıkları yapıtları standa taşıdı.Tosya Millet Kıraathanesinde açılan yıl sonu standının açılış kurdelesi, Tosya Kaymakamı Uğur Ünsal, Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ve protokol üyeleri tarafından kesildi. Stantta öğrencilerin el emeğiyle hazırladığı el sanatları ve fotoğraf çalışmaları büyük ilgi gördü. Tosya Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Tahsin Uskan tarafından sergilenen yapıtlarla ilgili iştirakçilere ayrıntılı bilgiler verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yks adaylari resmi tatilde kutuphane magduriyeti yasadi YkWhSLdB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

YKS adayları resmi tatilde kütüphane mağduriyeti yaşadı

Rize’de 19 Mayıs resmi tatilinde İl Halk Kütüphanesi’nin kapalı olması nedeniyle ders çalışacak sessiz ortam bulamayan YKS adayları, yöneldikleri Gençlik Merkezi kütüphanesinde de yoğunluk nedeniyle yer bulamayınca mağduriyet yaşadı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) kısa süre kala sessiz ortamda ders çalışmak isteyen öğrenciler, resmi tatilde kapalı olan kütüphaneler nedeniyle mağduriyet yaşadı.

Sınava hazırlık sürecinde özellikle sessiz ve düzenli çalışma ortamlarını tercih eden öğrenciler, sabah saatlerinde Rize İl Halk Kütüphanesi’ne geldi. Ancak resmi tatil nedeniyle kütüphanenin hizmet vermediğini gören öğrenciler alternatif alanlara yöneldi.

Bazı öğrenciler çözümü Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi’nde bulunan kütüphaneye gitmekte buldu. Bu kez de yoğunluk nedeniyle oturacak yer bulmakta zorlanan öğrenciler, çalışmalarını binada boş buldukları masa ve alanlarda sürdürmek zorunda kaldı.

İl Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için sürekli geldiği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait kütüphanede çalışmak için yer bulamadığını belirten Veysel Baki Biçer, “Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için bugün burası çok yoğun. Erken geldim, yani saat 10.00-11.00 gibi geldim. Geldiğim andan itibaren kütüphanede her yer dolu. Oturacak yer bulamadım, bu yüzden geri döneceğim” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin