Karabük'te gençler teknolojiyle yarıştı - Karabük Haber Postası
nev
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2025 14:58 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te gençler teknolojiyle yarıştı

Karabük’te, ‘Eğitim Kenti Karabük Projesi’ kapsamında yürütülen Demir Kod faaliyeti çerçevesinde düzenlenen TEKNOKARABÜK Proje ve Robot Yarışması, 13-14 Mayıs 2025 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Yıl Karabük Anadolu Lisesi spor salonunda düzenlenen etkinlikte ortaokul ve lise öğrencileri, teknoloji ve mühendislik alanındaki yeteneklerini sergiledi.

Yarışmalarda, otonom araç, mini sumo, dron uçurma, çizgi izleyen robot, tozkoparan, akıllı şehir, eğitim teknolojileri ve insanlık yararına teknoloji olmak üzere 8 farklı kategoride toplam 159 takım mücadele etti. İki gün süren yarışmalar, öğrenciler, öğretmenler ve veliler tarafından ilgiyle takip edildi.

Etkinlik sonunda düzenlenen ödül töreninde konuşan Karabük İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, öğrencilerin sadece akademik değil, sosyal, kültürel ve teknolojik alanlarda da gelişimlerinin önemine dikkat çekti.

“Öğrencilerimizi çok yönlü geliştirmek istiyoruz” diyen Akbaş, “Sosyal, kültürel, sportif, bilimsel ve teknolojik yarışmaları önemsiyoruz. Öğrencilerimizin burada ortaya koyduğu projeler ve robot tasarımları bizleri gururlandırdı. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, organizasyonda emeği geçen yönetici ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca, Kayseri’de düzenlenecek MEBROBOT yarışmasına katılacak takımlarımıza da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yarışmaya katılan öğrenciler, geliştirdikleri projelerle büyük beğeni toplarken, dereceye giren takımlara ödülleri İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş tarafından takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
minikler icin universitede senlik KLWgSXvF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Minikler için üniversitede şenlik

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) düzenlenen 23 Nisan Çocuk Şenliği’nde küçük çocuklar hem öğrendiler, hem de gönüllerince eğlendiler

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında çocukların sosyal gelişimine katkı sağlamak hedefiyle bir dizi etkinlik düzenlendi. BARÜ Okul Öncesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinasyonunda Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü, Çocuk Gelişimi Programı, Çocuğun 100 Dili Kulübü ile Çocuk Gelişimi Kulübü iş birliğinde gerçekleştirilen 23 Nisan Çocuk Şenliği’nde çocuklar hem eğlendi hem öğrendi.

Kutlubey Yerleşkesi İİBF-Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda mini konser ile başlayan programda konuşan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, çocukların bayramını kutladı. Rektör Akkaya, “23 Nisan, dünyada çocuklara ithaf edilen ilk ve tek bayram olma özelliği taşımaktadır. Bu da ülkemizde çocuklara duyulan güvenin ve değerin en önemli göstergesidir. Bugün burada dramadan müziğe sanatın değişik alanlarında çocuklarınız bir dünyayı keşfedecek. Bu vesileyle herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum” dedi.

Çocuk şenliğine Bartın’daki çeşitli okullardan katılan yüzlerce öğrenci, eğitici atölye ve etkinliklerle yeni deneyimler kazandı. Yüz boyama, dans gösterileri ve meslek tanıtımı faaliyetleri ile çocuklar doyasıya eğlendi. Şenlik, çocuk konseri ve gölet alanında gerçekleştirilecek etkinliklerle devam edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin