Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Şahin’den Şeker Kanyonu açıklaması

Manşet Yayın: 05.03.2024 15:50
İhlas Haber Ajansı
Şahin’den Şeker Kanyonu açıklaması

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, sel afetinden dolayı zarar gören Şeker Kanyonu ve içinden geçen yola ilişkin, İl Özel İdaresi ve karayollarının çalışma yaptığını söyledi.

Şahin, yaptığı açıklamada, bazı köy ve orman kooperatiflerinin kullandığı Şeker Kanyonu yolu için kalıcı bir çözüm için çalışıldığını ifade etti. Yolun bir an önce trafiğe açılması için vatandaşın haklı bir talebi olduğuna dikkat çeken Şahin, “Kanyon içinden geçen ve selde çöken yol geçiştirilecek bir iş değil. Şeker Kanyonu’nda kalıcı bir çözüm için çalışıyoruz. Burada yapılacak iş evladiyelik olmalı. Bir daha burada bir taşkın olabilir mi? Olabilir. O bölge buna müsait. Dolayısıyla oraya dört dörtlük bir şey yapmak lazım. Şimdi biz o yolu açabilir miyiz ? Açabiliriz. Altını taşla doldurup açarız. Geçmişte öyle olmuş zaten. Yine aynı şeyi yaparsın. Bir daha taşkın olduğunda yine gidecek. Dolayısıyla böyle bir hassasiyetimiz var. O nedenle birazcık gecikti” dedi.
Yolun açılması için asıl proje uygulanırken geçici bir çözüm içinde çalıştıklarını belirten Şahin, “Karayollarıyla beraber, İl Özel İdaremizle beraber kalıcı proje tamamlanana kadar geçici bir yol açabilir miyiz? diye bakıyoruz. Bu tabii mühendislik işi. Buna Özel İdare de kafa yoruyor. Şu anda Karayollarının da desteğiyle yürüyen bir çalışma süreci var. Aslında karayollarının oraya ilişkin ortaya koyduğu çözüm belli. Ama tabii bu bir süreç. Vatandaşlarımız istiyorlar ki yolu bu bir an evvel kullanır hale getirelim. İşte ormancılık yapan hemşehrilerimiz var. Ormandan kesti odunu, kamyonu yükledi. O yolu kullanarak indirmek istiyor asfalta. Buna ilişkin çalışmamız var” diye konuştu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KUZKA’dan ahşap sektörü temsilcilerine teknik gezi

Kastamonu Yayın: 03.05.2024 16:48
İhlas Haber Ajansı
KUZKA’dan ahşap sektörü temsilcilerine teknik gezi

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen teknik gezide, Kastamonulu ahşap sektörü temsilcileri, Kayseri’de sektör ile ilgili çalışmaları inceleyerek bilgi alışverişinde bulundu.

Ağaç ve orman ürünleri sektöründe tecrübe paylaşımında bulunmak, işbirliği imkanlarını geliştirmek ve iyi uygulama örneklerini yerinde incelemek amacıyla Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından özel sektör temsilcilerinin katılımıyla Kayseri’ye teknik bir gezi düzenlendi. Kastamonu ahşap sektör temsilcilerinin katıldığı iki günlük teknik gezi çerçevesinde Kayseri’nin ahşap ve mobilya sektöründe öncü kurum ve kuruluşlarına inceleme ziyaretleri gerçekleştirildi. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Kastamonu Yatırım Destek Ofisi tarafından organize edilen programın ilk gününde Erciyes KSS Yapı Kooperatifi, MOBİTEK mobilya fabrikası MOBİ Boya Fabrikası, KUMS Alışveriş Merkezi, KUMSMall Moda Show ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Teknik Koleji ziyaret edildi.

Erciyes KSS Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve proje koordinatörleri ile yapılan görüşmelerde kooperatifin yürütmüş olduğu projeler hakkında fikir alışverişinde bulunulurken, program çerçevesinde Kayseri’de ağaç işleri ve mobilya sektörüne yönelik yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgilendirme sunumları gerçekleştirildi. Teknik koleje yönelik düzenlenen ziyarette ise OSB ve kolej arasındaki işbirliği, staj ve çalışma fırsatları ile kolejin öğrencilere sunmuş olduğu imkanlar ele alınarak, mesleki ve teknik eğitim ile OSB işbirliğinin istihdama yönelik katkısı değerlendirildi.

Teknik gezi programının ikinci gününde ise Kastamonu sektör temsilcileri ile birlikte Kayseri Model Fabrika ziyaret edildi. Tesise yapılan ziyaret ve incelemelerde yetkililerden projelere ilişkin detaylı bilgiler alındı. Ziyarette her iki ile yönelik yapılabilecek çalışmalara ilişkin görüş alış verişinde bulunuldu. Son ziyaretini mobilya sektöründe faaliyet gösteren ve model fabrikadan danışmanlık hizmeti alan bir firmaya gerçekleştiren heyet, yapılan verimlilik çalışmalarını ve üretim hattında gerçekleştirilen değişimleri yerinde incelemesiyle programını tamamladı.