Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Eylül, 2024 00:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Sağlıksız midyelere zabıta el koydu

Samsun’da insan sağlığını olumsuz etkileyecek şekilde satışa hazırlanan midyelere, zabıta ekipleri tarafından el konuldu.
İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, açık tezgahlarda satılan midyelerin satışa hazırlığının yapıldığı mekanlara operasyon düzenledi. Kadıköy Mahallesi’nde sağlıksız şartlarda ve insan sağlığını tehdit edecek şekilde hazırlanan midyelere, ekipler tarafından el konuldu. Ele geçirilen midyeler imha edildi.

“Merdiven altı imalata göz yummayacağız”
Halk sağlığını tehdit eden tüm unsurlarla, belediyenin görev ve sorumluluğu kapsamında mücadele ettiklerini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, “Halk sağlığını tehdit eden ve hijyenik olmayan merdiven altı midye imalathanelerine; vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda zabıta ekiplerimizce operasyon düzenlendi. Operasyonda ele geçirdiğimiz, halk sağlığını tehdit eden bu ürünleri derhal imha ettik. Deniz mahsulü olan midyeler, doğru temizlenmediğinde veya işlenmediğinde; barındırdığı ağır metaller ve mikroorganizmalardan dolayı zehirlenmelere yol açabiliyor. Açıkta yiyecek satışı yapan satıcılara yönelik kontrollerimizi sıklaştıracağız. Vatandaşlarımızın sağlığını tehdit edecek şekilde açıkta satışı yapılan ürünlerin, merdiven altı imalathanelerde satışa hazırlanmasına kesinlikle göz yummayacağız. Ekiplerimiz, bu konuda titiz davranıyorlar. Vatandaşlarımızın da bu noktada dikkatli olmalarını, gördükleri olumsuzlukları ilgili kurumlara bildirmelerini rica ediyorum. Hemşehrilerimizin güvenli gıdaya ulaşabilmesi için her anlarında hep yanlarında olacağız” dedi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Nisan, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ülkeye kaçak yollarla giren 4 şahıs ormanlık alanda donmak üzereyken bulundu

Artvin’in Gürcistan hududunda, yasa dışı yollarla Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra ormanlık alanda kaybolan ve donma tehlikesi geçiren 4 şahıs, jandarma takımlarının operasyonuyla kurtarıldı.
Olay, 9 Nisan 2025 tarihinde saat 18.30 sıralarında meydana geldi. Gürcistan hudut sınırından Türkiye’ye kaçak yollardan giriş yaptığı tespit edilen şahısların, kar yağışı nedeniyle ormanlık alanda kaybolduğu ihbarı üzerine bölgeye Jandarma Komando, Asayiş ve Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri sevk edildi.
Sarp ve şiddetli arazi kurallarında yürütülen çalışmalar sonucunda donmak üzere olan 4 kişi bulunarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan tedavilerinin akabinde taburcu edilen şahıslar, jandarma tarafından gözaltına alındı. Haklarında başlatılan isimli sürecin tamamlanmasının akabinde mahkemeye çıkarılan kaçak göçmenler, tutuklanarak Artvin Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.