Safranbolu'da camilerde temizlik çalışmaları tamamlandı - Karabük Haber Postası
xaxaxa 1
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
18 Şubat, 2026 13:13 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da camilerde temizlik çalışmaları tamamlandı

Safranbolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı öncesinde ilçe genelindeki tüm camilerde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Ekipler, Safranbolu merkez ve mahallelerde bulunan camilerde iç ve dış mekân temizliği yaparak halıları süpürdü, camları sildi, avlu ve şadırvan bölümlerini yıkadı. Çalışmalar kapsamında ibadethanelerde hijyen koşulları titizlikle sağlandı.

Temizlik işlemlerinin ardından camilere gül suyu sıkılarak Ramazan ayı öncesi manevi atmosfere uygun bir ortam oluşturuldu. Safranbolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada vatandaşların ibadetlerini daha sağlıklı ve huzurlu bir ortamda gerçekleştirebilmeleri için çalışmaların belirli periyotlarla devam edeceğini bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bafrada cokme riski tasiyan yapilar icin belediyenin daha ciddi onlemler almasi istendi rx6Rrjig
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Bafra’da çökme riski taşıyan yapılar için belediyenin daha ciddi önlemler alması istendi

Samsun’un Bafra ilçesindeki çökme riski taşıyan iki müstakil tarihi yapı için belediye tarafından alınan önlemlerin yeterli olmadığını söyleyen mahalle sakinleri, daha ciddi önlemler alınmasını istedi.

Gazipaşa Mahallesi Bakkal Sokak’taki yapılar, hem yoğun yaya hem de araç trafiğinin ortasında adeta tehlike saçıyor. Yapıların ’kültür varlığı’ statüsünde olması nedeniyle doğrudan müdahale edilemediğini dile getiren Gazipaşa Mahallesi Muhtarı İsmail Öğreten, evlerden birinin çatısının tamamen çöktüğünü, diğerinde ise bacaların yıkıldığını ve dış cephe sıvalarının döküldüğünü ifade etti. Öğreten, ikinci yapıda ise üst katlarda belirgin çökme işaretlerinin görüldüğünü söyledi.

Bafra Belediyesi tarafından bölgeye geçici demir bariyerler yerleştirildiğini ancak bunun yeterli olmadığını belirten Öğreten, “Burası her an göçebilir durumda” diyerek uyarıda bulundu. Bakkal Sokak’ın okul güzergâhı olduğunu söyleyen Öğreten, sabah ve öğle saatlerinde yüzlerce öğrencinin bu güzergâhı kullandığını hatırlattı.

Mahalle sakinleri ise, belediyeden daha ciddi önlemler almasını talep etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin