Karabük Postası tarafından
26 Mart, 2021 10:26 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Safranbolu konakları 45 gün sonra beyaz örtüyle kaplandı

Safranbolu ilçesi güne yoğun kar yağışı ile başladı. Sabah saatlerinde başlayan ve devam eden kar yağışı sonrası tarihi Safranbolu konakları da beyaz örtü ile kaplandı. Osmanlı’dan kalan tarihi mimarisi ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Safranbolu’da kar yağışı etkili oluyor. En son Şubat ayında beyaz örtü ile kaplanan tarihi kent 45 gün sonra yeniden beyaz örtüyle kaplandı. Tarihi konaklar kartpostallık görüntü oluşturdu. Kar yağışı sürücülere de zor anlar yaşattı. Karabük-Bartın kara yolunun bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi'nde kar etkisini artırarak devam ediyor. Sürücülerin zor anlar yaşadığı yolda karayolları ekipleri olası bir kazaya karşı yolda kar küreme ve tuzlama çalışması yaparken, Eskipazar ilçesinden geçen ve İstanbul’u Karadeniz’e bağlayan D-100 kara yolunun bin 325 rakımlı Kemikli rampalarında da etkili oluyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Şubat, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Gümüşhane’de bir evin bahçesinde vaşak görüntülendi

Gümüşhane’de bir evin bahçesinde vaşak görüntülendi. Doğada görülmesinin güç olduğu bilinen ve utangaç tavırlarıyla bilinen vaşak, ağır kış şartları nedeniyle yerleşim yerlerine kadar indi.
Merkeze bağlı Söğütağıl köyünde, doğada görülmesi oldukça güç olan ve utangaç tavırlarıyla bilinen bir vaşak, kışın sert yüzünü göstermesiyle birlikte yerleşim yerlerine kadar indi. Karın beyazlığı üzerinde asil duruşuyla dikkat çeken vaşak, köylüler tarafından hayranlıkla izlendi.

Görenler şaşırttı
Bir evin bahçesine kadar yaklaşan vaşak, çevredeki insanlara aldırış etmeden bir süre karların üzerinde vakit geçirdi. Vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıyan görüntülerde, vaşağın sağlıklı olduğu ve çevreyi meraklı gözlerle incelediği görülüyor. Uzmanlar, ağır kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlarının zaman zaman bu şekilde köylere kadar inebileceğine dikkat çekiyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin