Karabük Postası tarafından
03 Mayıs, 2023 11:10 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Rusya’dan Polonya’ya nota

Rusya, Polonya'nın Moskova Maslahatgüzarı Jacek Sladewcki'yi Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak nota verdi.

  Rusya Dışişleri Bakanlığı, Polonya'nın Varşova Belediyesi'nin geçtiğimiz cumartesi günü Rusya'nın Varşova Büyükelçiliği tarafından lise olarak kullanılan binaya el koymasının ardından Polonya'nın Moskova Maslahatgüzarı Jacek Sladewcki'yi Dışişleri Bakanlığına çağırdı. Taraflar, 20 dakika süren görüşmenin ardından açıklama yapmazken, Polonya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lukasz Jasina, Maslahatgüzar Sladewcki'nin Rusya Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını doğruladı. Rusya'nın Varşova Büyükelçisi Siergiej Andriejew ise, okul binasına el konulmasından kaynaklı olarak bugün Polonya Dışişleri Bakanlığı'na protesto notası verildiğini açıkladı. Rusya ve Polonya arasındaki bina krizi İki ülke arasındaki son kriz Polonya Milli Savunma Bakanlığı'nın 1953 yılında Sovyetler Birliği Varşova Büyükelçiliği'ne ücretsiz ve süresiz olarak kullanması için verdiği binayı Varşova Belediyesi'nin geri almasıyla patlak verdi. Varşova Belediyesi, Rusya Federasyonu Büyükelçiliği çalışanları ve askeri görevlilerinin çocuklarının lise eğitimi aldığı Kielecka Sokak 45 numaradaki binaya ilişkin sözleşmeyi 2010 yılında uzatmayarak elçilikten binayı tahliye etmesini istemişti. Rusya ise söz konusu binanın diplomatik temsilcilik binası olduğunu ileri sürerek tahliyeyi reddetmiş, Varşova Belediyesi ise konuyu yargıya taşımıştı. Mahkemenin Varşova Belediyesi lehine karar vermesinin ardından yasal süre içerisinde karşı tarafın binayı boşaltmaması üzerine geçtiğimiz cumartesi günü belediye görevlileri, icra memurları ve polis eşliğinde okula gelerek içeride bulunan kişilerden binayı boşaltmalarını istedi. İçeridekilerin binayı boşaltmayı reddederek kapıları kilitlemesi üzerine ise görevliler çağırdıkları çilingir yardımıyla binaya girmişti. Bu esnada Rusya Büyükelçiliği ile yürütülen görüşmeler neticesinde okulda lojman bölümünde ikamet eden 27 kişi binayı boşaltarak, elçiliğin gösterdiği bir başka adrese taşınmayı kabul etmişti. Tahliye işleminin ardından Rusya Federasyonu Varşova Büyükelçisi Siergiej Andriejew Rus medyasına yaptığı açıklamada, okula el konulmasından ötürü Moskova'nın Varşova'ya karşılık vereceğini söylemişti. (İHA)
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mart, 2025 08:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

BEUN’de yeni nesil radyoterapi cihazının açılışı yapıldı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Hastanesinde Radyasyon Onkoloji Kliniğine kazandırılan yeni kuşak radyoterapi (lineer hızlandırıcı) aygıtının açılışı gerçekleştirildi.
İbni Sina Kampüsü BEUN Hastanesinde gerçekleşen açılış merasimine Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Prof. Dr. Servet Karasu, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hande Aydemir, Zonguldak Vilayet Sıhhat Müdürü Ertuğrul Güner, BEUN Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Burak Bahadır ve hastane idaresi katıldı.
Radyasyon Onkoloji Kliniğine kazandırılan yeni kuşak radyoterapi aygıtının (lineer hızlandırıcı) açılış kurdelesini kesmeden evvel Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Üniversiteye aygıtın kazandırılmasından ötürü duyduğu memnuniyeti söz ederek aygıtın başta Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olmak üzere sıhhat hizmetinden faydalanacak olan tüm Zonguldak halkına güzel olmasını tabir etti. BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ile birlikte Radyoterapi aygıtının açılış kurdelesini kesen Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte Radyasyon Onkoloji Kliniğinde açılışı yapılan yeni kuşak radyoterapi aygıtı hakkında yetkililerden bilgi aldı. Akabinde Vali Hacıbektaşoğlu, BEUN Hastanesinde tedavi altındaki hasta ve hasta yakınlarını ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Yeni jenerasyon radyoterapi aygıtın açılış merasiminin akabinde açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, aygıtın Batı Karadeniz Bölgesinin sıhhat üssü olan BEUN Hastanesine kazandırılmasından büyük memnunluk duyduklarını söz ederek, "Bugün burada açılış merasimini gerçekleştirdiğimiz aygıtın, hastalarımıza daha kaliteli ve daha tesirli bir tedavi sunmamıza imkan sağlayarak güzelleşme süreçlerine de katkı sağlayacaktır. Bizler Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak hem kayda paha akademik çalışmalarla hem de sıhhat hizmetlerine sunduğumuz ve sunmayı hedeflediğimiz nitelikli faaliyetlerle kentimize ve ülkemize en güzel formda hizmet etmeye devam edeceğiz. Her geçen gün ivmesini daha da artırarak yalnızca bölgesinde değil, Türkiye’nin birçok yerinden ve farklı ülkelerden sıhhat hizmeti almak için Üniversite Hastanemiz tercih edilmekte ve sunduğu hizmetlerden ötürü takdir görmektedir. Sıhhat alanında gerçekleştirdiğimiz bu tıp yatırımlar, yalnızca hastalarımızın tedavi süreçlerini güzelleştirmekle kalmıyor, tıpkı vakitte Üniversitemizin sıhhat alanındaki gücünü de pekiştiriyor. Bu vesileyle Üniversitemize ve kentimize kazandırdığımız ve hastalarımızın güzelleşme sürecine kıymetli katkılar sunacağına inandığımız bu aygıtın, açılış merasimine teşrif ederek bizleri onurlandıran Zonguldak Valimiz Sayın Osman Hacıbektaşoğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum. Bununla birlikte bugün bizimle olan tüm akademik ve idari işçimiz ile böylesine manalı bir hizmetin Üniversitemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıyeten radyoterapi aygıtının Pahalı Zonguldak halkı ile bölgemizden ve farklı bölgelerden sıhhat hizmetinden faydalanmak için BEUN Hastanesine gelecek hastalarımıza da güzel olmasını temenni ediyorum." kelamlarını tabir etti.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesine kazandırılan radyoterapi aygıtıyla birlikte süreç kapasitesi artarak Hastanede günde 130 hastaya kadar hizmet verilecek. Bununla birlikte yeni jenerasyon radyoterapi aygıt ile evvelden yapılamayan nokta atış tedavileri ve manzara kılavuzluğunda radyoterapi hizmeti devreye girdi. Aygıttaki bu özellik sayesinde hastalara daha kaliteli sıhhat hizmeti sunulacak.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.