Karabük Postası tarafından
14 Nisan, 2023 11:57 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Rusya’daki yanardağ patlaması nedeniyle Alaska’da uçuşlar ertelendi

Rusya'nın Kamçatka Bölgesi'ndeki Shiveluch Yanardağı’nda meydana gelen patlamanın ardından, ABD'nin Alaska eyaletindeki bazı uçuşlar askıya alındı.

Rusya'nın Kamçatka Bölgesi'ndeki en aktif yanardağ olarak bilinen Shiveluch Yanardağı'nın yaklaşık 6 ay sonra 11 Nisan'da yeniden harekete geçmesi hava trafiğini de olumsuz etkiledi. Alaska Havayolları tarafından yapılan açıklamada, ABD'nin Alaska eyaletindeki bazı uçuşların yanardağın patlamasının ardından gökyüzünü kaplayan kül bulutları nedeniyle askıya alındığı kaydedildi. Yerel saatle 07.00 itibarıyla en az 23 uçuşun ertelendiğini belirten Alaska Havayolları yetkilileri, "Kül bulutlarını, hareketlerini ve zamanlamasını takip ediyoruz. Daha fazla uçuşu iptal etmek zorunda kalabiliriz" ifadelerini kullandı. Son 60 yılın en büyük kül istilası Rusya Bilimler Akademisi Uzak Doğu Birimi Volkan Bilim ve Sismoloji Enstitüsü Müdürü Aleksey Ozerov, Kamçatka'da hayatı felç eden kül istilasına ilişkin yaptığı açıklamada, bölgeye yayılan küllerin 6-8 santim kalınlığına ulaştığını ve bunun en son 1964 yılında yaşandığını duyurmuştu. Son 60 yılın en büyük kül istilasına karşı yerel yönetimlerden açıklama gelmemişti.(İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çorum’da yaşlı kadın evinde ölü bulundu

Çorum’un Alaca ilçesinde yakınlarının haber alamadığı yaşlı bayan, yalnız yaşadığı konutunda meyyit bulundu.
Olay, Alaca ilçesi Günhan Mahallesi Sakarya Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran, 80 yaşındaki Makbule Susam’dan bir müddettir haber alamayan yakınları, durumu 112 Acil Davet Merkezine bildirdi. İhbar üzerine yaşlı bayanın adresine polis ve sıhhat takımları sevk edildi. Konuta giren takımlar, yaşlı bayanın hayatını kaybettiğini belirledi. Yapılan incelemelerin akabinde Makbule Susam’ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Alaca Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Susam’ın kesin vefat sebebi yapılacak otopsi sonucunda belirlenecek.
Ekipler olayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin