Karabük Postası tarafından
04 Mayıs, 2023 13:36 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ruanda’da sel ve toprak kaymasında can kaybı 129’a yükseldi

Ruanda’da şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymasında ölü sayısı 129’a yükseldi. Sel suları hayvanları sürükledi.

Ruanda'da salı gününden itibaren etkili olan şiddetli yağışlar sel ve toprak kaymasına neden oldu. Yerel kaynaklardan yapılan açıklamada, ölü sayısının 109'dan 129'a yükseldiği açıklandı. Bölge sakinleri tarafından kaydedilen görüntülerde hayvanların sel sularına kapıldığı görüldü. Öte yandan komşu ülke Uganda'da dün Kızılhaç tarafından yapılan açıklamada, Ruanda sınırındaki Kisoro kasabasında etkili olan şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketinde 6 kişi ölmüştü. (İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
09 Mayıs, 2025 23:05 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Milletvekili Şahin, Eflani’de öğrencilerle buluştu

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Karabük Üniversitesi öncülüğünde hayata geçirilen kariyer etkinliği kapsamında öğrencilerle bir araya geldi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) bünyesindeki “Üniversiteden Liseye, Tecrübeden Birliğe Kariyer Buluşmaları” projesi, gençlerin kariyer planlamalarına yön vermeyi amaçlıyor.

Karabük Üniversitesi Genç İletişimciler Kulübü’nün koordinasyonunda, TÜGVA Karabük Lise Koordinatörlüğü ve Genç Gönüllüler Kulübü iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında Eflani Genç Ofis’te gerçekleşen etkinlikte, Milletvekili Şahin öğrencilere kariyer, hedef belirleme ve kişisel gelişim alanlarında önemli tavsiyelerde bulundu.

Şahin konuşmasında, gençlerin çağın gerekliliklerini iyi analiz etmesi gerektiğini vurgulayarak, “İstikamet belirlemek, sadece meslek seçimi değil, hayatta nerede duracağını bilmektir. Bu yolda kendinize ve çevrenize değer katacak hedefler belirleyin” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte öğrenciler, Milletvekili Şahin’e merak ettikleri soruları yönelterek birebir diyalog kurma imkânı buldu. Soru-cevap bölümü, samimi ve etkileşimli bir ortamda gerçekleşti.

Programda; Eflani Kaymakamı Ömer Bulut, Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Eflani Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Emrah Aydemir, Eflani Millî Eğitim İlçe Müdürü Mehmet Çelebi, Pınarbaşı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ünal Şahin ve AK Parti Karabük Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Safa Öz de yer aldı.

Etkinlik, gençlerin geleceğe dair motivasyonlarını güçlendirmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.

blank
Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.