Rize’de hafta sonu tesirli olan yağışların akabinde bilhassa Çamlıhemşin ilçesi selden ve heyelanlardan büyük ziyan gördü. İlçenin Ayder Yaylası ve Kaçkarlar’ın eteklerindeki yaylalar ile ulaşımı sel ve heyelanlar nedeniyle yollar kapanınca bölgeye ulaşım havadan sağlanıyor.
İlçeye bağlı birçok köy ve yaylaya kara yolu ile ulaşım sağlanamazken, havanın dün öğlenden sonra açması ile birlikte Rize Artvin Havalimanı’ndan askeri helikopterlerle yardımlar taşınmaya başladı.
Bölgeye 5 askeri helikopter gönderilerek havadan yardım çalışmaları başlatıldı. Rize Artvin Havalimanı, yardım ve uyum merkezi haline getirildi. Sıhhat takımları, besin, içecek ve temel gereksinim gereçleri havalimanından bölgeye helikopterlerle taşınıyor.
Safranbolu’da Belediyenin Kütüphanesinde Hulusi Yazıcıoğlu’na Özel Oda Açıldı
Safranbolulu diplomat, avukat ve yazar merhum Hulusi Yazıcıoğlu’nun eserleri ile kendisine ait arşivler, Safranbolu Belediyesi Kütüphanesinde oluşturulan özel odada araştırmacıların ve okurların hizmetine sunuldu.
Safranbolu Belediyesi Kütüphane Koordinatörü Mehmet Kütükçüoğlu’nun girişimleriyle, merhum Hulusi Yazıcıoğlu’nun eşi Hatice Yazıcıoğlu tarafından bağışlanan arşivle oluşturulan özel odanın açılışı, Safranbolu’nun UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girişinin 31. yılı kapsamında gerçekleştirildi.
Kütüphanede oluşturulan Hulusi Yazıcıoğlu Odası’nda, Yazıcıoğlu’na ait 3 bin 85 kitap, 791 dergi, 872 gazete arşivi ile 7 adet kendi eseri yer alıyor.
Açılış programına Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Taner Timar, merhum Hulusi Yazıcıoğlu’nun eşi Hatice Yazıcıoğlu, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Programda konuşan Safranbolu Belediyesi Kütüphane Koordinatörü Mehmet Kütükçüoğlu, Hulusi Yazıcıoğlu’na ait eserlerin kütüphaneye kazandırılmasıyla Safranbolu Belediyesi Kütüphanesindeki kitap sayısının 25 bine ulaştığını belirtti. Yazıcıoğlu’nun çalışmalarıyla birçok araştırmacıyı etkilediğini vurgulayan Kütükçüoğlu, Dostoyevski’nin “Hepimiz Gogol’un paltosundan çıktık” sözüne atıfta bulunarak, Safranbolu yerel tarih araştırmacıları adına “Hepimiz Hulusi Yazıcıoğlu’nun paltosundan çıktık” ifadesini kullandı.
Emekli öğretmen Fatma Batur, konuşmasında Hulusi Yazıcıoğlu’nun hayat hikayesini ve Safranbolu’ya bıraktığı kültürel mirası anlattı. Merhum Yazıcıoğlu’nun eşi Hatice Yazıcıoğlu ise anılarını paylaşarak, böyle bir ortamın oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
Program kapsamında emekli öğretmen Fatma Batur’a Safranbolu Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürü Bahadır Acar tarafından teşekkür belgesi, Hatice Yazıcıoğlu’na ise Belediye Başkan Yardımcısı Taner Timar tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından katılımcılar, Hulusi Yazıcıoğlu’nun arşivinin yer aldığı özel odayı gezdi.