Reklam
Reklam
6772675a6e137
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
30 Aralık, 2024 12:27 tarihinde yayınlandı
0

Rektör Kırışık, Üniversitenin Faaliyetlerini Vali Yavuz’a Sundu

Karabük Valisi Mustafa Yavuz ile Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Aralık ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, Rektör Kırışık, Kasım ayında gerçekleştirilen üniversite faaliyetlerini içeren “Kasım 2024 Bülteni” ile genişletilmiş yıllık bülteni Vali Yavuz’a sundu.

Kasım ayındaki Üniversite faaliyetleri hakkında bilgiler veren Rektör Kırışık, Kasım ayında büyük bir başarıyla gerçekleştirilen Sağlıkfest, Kariyer Günü etkinliği, Uluslararası Kadı Abdülcebbar Sempozyumu, Erasmus proje etkinlikleri, KBÜ Akademinin kurulması, Orman Genel Müdürlüğü ile iş birliği halinde Ahşap Çalışma Takımının kurulması, Karabük Üniversitesinin ÜNİDES projelerinde Türkiye ikincisi olması, Kardemir Enerji-KBÜ Enerji Çalışma Takımı toplantıları, Karabük Belediyesi-KBÜ Kentsel Tasarım ve Mimarlık Çalışma Takımı toplantısında Karabük için hazırlanan mimari projelerin sunulması, KAPGEM Hukuk Politikaları Masası ile Yeni Anayasa toplantısı, İşletme bölümünün akreditasyon çalışmaları, Üniversite genelinde kalite çalışmaları,  Karabük Üniversitesinde sayıları büyük artış gösteren öğrenci, akademisyen projeleri ve kazanılan büyük ödüller, Dünya disiplinler arası bilim sıralamasında Karabük Üniversitesinin Türkiye 16.sı olarak kazandığı büyük başarı, Karabük sivil toplum kuruluşları ile toplantı yapılarak Üniversite-STK ilişkilerinin geliştirilmesinin istişare edilmesi, KBÜ dergi editörleri ile bilimsel yayıncılığın geliştirilmesi toplantıları, Karabük Belediyesi ile enerji verimliliği konusunda ortak proje çalışmalarının başlatılması, Türkistan Devletleri Kültür Buluşması etkinliğinin büyük bir başarıyla Karabük Üniversitesinde yapılması, Özbekistan, Malezya, Romanya Üniversiteleri ile yapılan ortak projeler ve protokoller, Karabük Çankırılılar Derneği ziyareti, musiki programı, Mevlana ÜNİDES projesi gibi kültür ve sanat etkinlikleri, KBÜ Rektörünün TÜBİTAK, TRT, ÖSYM, Orman Genel Müdürlüğü, Gazi Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Kayseri İleri Malzemeler Sanayi ve Teknoloji A.Ş. ziyaretleri ve yapılan protokoller gibi Karabük Üniversitesi Kasım 2024 faaliyetlerinin bir kısmı hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Ayrıca Karabük ili kapsamında kamu hizmetlerinin geliştirilmesi konusunda istişarelerde bulunuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
canikte mangala coskusu hwMl7gXc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Canik’te mangala coşkusu

Samsun’un Canik ilçesinde düzenlenen geleneksel Canik Mangala Turnuvası, yoğun katılımla renkli görüntülere sahne oldu.

Canik Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Canik Mangala Turnuvası’nda aileler ve gençler birincilik için kıyasıya mücadele etti. “Bağımsız Gelecek” temasıyla düzenlenen turnuvada, bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşturulurken aile içi iletişimin güçlendirilmesi hedeflendi.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, turnuvaya ilişkin yaptığı açıklamada, Canik Mangala Turnuvası’nı her yıl farklı temalarla düzenlemeyi sürdürdüklerini belirterek, “Canik Mangala Turnuvamızla ailelerimizle buluştuk, gençlerimizin sevincine ortak olduk. Tarihi akıl, zekâ ve strateji oyunumuz Mangala’nın etrafında buluştuğumuz turnuvamızı bu yıl Bağımsız Gelecek temasında gerçekleştirdik. Bağımlılıktan uzak, sağlıklı bir gelecek için buluştuğumuz turnuvamızda ayrıca aile kavramının önemini bir kez daha hatırlatarak aile içi iletişimin güçlenmesini de hedefledik” dedi.

Başkan Sandıkçı, Canik’te öğrencilerin hizmetine sunulan 27 adet Canik Akıl ve Zekâ Oyunları Sınıfı ile eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, bu sınıflarda öğrencilerin tarihi akıl ve strateji oyunlarıyla buluşturulduğunu söyledi. Sandıkçı, öğrencilerin bu oyunlar sayesinde eğlenirken öğrenme fırsatı yakaladığını ve mantık yürütme ile problem çözme gibi bilişsel becerilerini geliştirdiğini kaydetti.

Canik Belediyesi ile Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen turnuva, ödül töreni ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin