Karabük Üniversitesi (KBÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan PhotonX takımı dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te düzenlenen Girişim Yarışmalarında Haberleşme ve İletişim Teknolojileri Kategorisinde “En İyi Girişim Ödülü”nü kazandı.
Ankara’da düzenlenen TEKNOFEST; Girişim Yarışması, Eğitim Teknolojileri, Sağlık ve İyi Yaşam Teknolojileri, Ulaşım ve Mobilite Teknolojileri, Tarım Teknolojileri, Haberleşme ve İletişim Teknolojileri, Turizm Teknolojileri, Çevre, Enerji ve İklim Teknolojileri, Uzay, Havacılık ve Savunma Teknolojileri, Afet Yönetim Teknolojileri ve Engelsiz Yaşam Teknolojileri olmak üzere 10 temada gerçekleşti. TEKNOFEST Ankara’da Karabük Üniversitesini Haberleşme ve İletişim Teknolojileri kategorisinde Mehmet Emin Çil, Osman Yusuf Ersöz, Mehmet Kutluhan Önsöz, Mert Ercan Kahriman, Eray Gülnar’dan oluşan PhotonX takımı ile Afet Yönetim Teknolojileri kategorisinde Celalettin Aydemir, Ayşe Hümeyra Cengiz, Ümran Aygür ve Eyüp Kaya’dan oluşan Owline takımı ile temsil etti.
Yapılan final sunumunun ardından Haberleşme ve İletişim Teknolojileri kategorisinde Doç. Dr. Muhammet Tahir Güneşer’in danışmalığında Mehmet Emin Çil, Osman Yusuf Ersöz, Mehmet Kutluhan Önsöz, Mert Ercan Kahriman, Eray Gülnar’dan oluşan ve Karabük Gençlik Merkezi tarafından da desteklenen PhotonX takımı en iyi girişim ödülünü kazandı. (İHA)


PhotonX Takımı TEKNOFEST’te En İyi Girişim Ödülü’nü aldı
Berberler ve Kuaförler Günü’nde anlamlı ziyaret
Karabük Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Erol Işık, 11 Mayıs Berberler ve Kuaförler Günü dolayısıyla kentte faaliyet gösteren berber ve kuaför esnafını ziyaret ederek günlerini kutladı.
Berber ve kuaförlük mesleğinin toplum yaşamında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Işık, esnafın talep ve önerilerini dinleyerek hayırlı işler temennisinde bulundu. Ziyaretlerde meslektaşlarıyla bir araya gelen Işık, sektörün gelişimi ve esnafın karşılaştığı sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Gün kapsamında çeşitli temaslarda da bulunan Işık, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hüseyin Kılıç’ı makamlarında ziyaret etti.
Ziyaretlerde berber ve kuaför esnafının kent ekonomisine ve sosyal yaşama sunduğu katkılar ele alınırken, meslek grubunun karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.
Erol Işık, berberlik ve kuaförlük mesleğinin büyük emek ve özveri gerektirdiğini ifade ederek, “Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için fedakarca çalışan tüm berber ve kuaför esnafımızın 11 Mayıs Berberler ve Kuaförler Günü’nü kutluyorum. Esnafımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.


