Paha biçilemeyen el yazması eserlere müzayedede yoğun ilgi - Karabük Haber Postası
paha bicilemeyen el yazmasi eserlere muzayedede yogun ilgi mYCPFayy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Paha biçilemeyen el yazması eserlere müzayedede yoğun ilgi

Samsun’da ikamet eden iş adamı Ataullah Arvas’ın 50 yıldır büyük bir ihtimamla topladığı ve yüzde 90’ı “tek olma” özelliği taşıyan el yazması tarihi kitapları müzayedeye sunuldu. Anadolu’dan toplanan değer biçilemeyen akademik eserler, tarihi ve kültürel kıymetleriyle büyük bir ilgi gördü.

83 yaşındaki Ataullah Arvas, koleksiyonunda yer alan az el yazmalarını bir internet müzayede platformunda satışa çıkardı. Yüzyıllar öncesine ilişkin olan ve birçok tek nüsha olan bu kitaplar, kültürel miras açısından büyük ehemmiyet taşıyor. Arvas’ın yıllarca süren çabaları ile, Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde kaybolmaya yüz tutmuş tarihi yapıtların korunmasına katkı sağladı. Kitaplar, müzayede ile hem koleksiyonculara hem de tarih meraklıları ile buluşuyor. İnternette, “https://www.bankcostaauction.com/muzayede/28665/el-yazmasi-tarihi-kitaplar-muzayedesi” linkindeki müzayedeye, siteye üye olarak katılabilecek meraklılar, Cuma akşamı 21 de kapanacak online müzayede için pey verilebiliyor. 31 Ocak saat 21.00’e kadar devam edecek müzayede, 21.00’den sonra ise canlı gerçekleştirilip bütün eserler tek tek yeni sahiplerinin olacak. Eserler on-line olarak son anda en yüksek peyi veren iştirakçiye satılacak.

“Bunları şu anda bulmanın imkanı yoktur”

Eserler hakkında bilgi veren Ataullah Arvas, “Uzun yıllar içinde topladığımız yapıtları, müzayedeye çıkarma kararı verdik; Bankcosta Auction Müzayede Evi’nde satışa sunduk. Çok güç bir ortaya getirilmiş yapıtlardır. 250 adet el yazma var, 450 adet de matbu eski kitap var. El yazmalarının hepsini kültür varlıklarına kaydettirdik. Her biri yurt içinde alım satımı özgür olan yapıtlardır. Elimizdeki 740 kitabın 350’sini müzayedeye çıkardık. Bu müzayede elimizdeki tüm yapıtları kapsamıyor. İleride daha ayrıntılı bir halde müzayedeye çıkarmayı düşünüyoruz” dedi.

“Koleksiyonerler için büyük bir fırsat”

Kitapların müzayedede büyük ilgi gördüğünü belirten Arvas, “El yazması kitapların hepsi çok değerli. Müstesna eserler bunlar. Bunları şu anda öbür bir kaynakta, sahafta bulmanın imkanı yok. Ciltleri bile Osmanlı, Selçuklu periyodunun sanatkarlarına ilişkin orjinal ciltleridir. Koleksiyonerler için büyük bir fırsat sunuyoruz” diye konuştu.

“https://www.bankcostaauction.com/muzayede/28665/el-yazmasi-tarihi-kitaplar-muzayedesi” linkindeki müzayedeye katılarak pey verilebiliyor. 31 Ocak saat 21.00’e kadar devam edecek müzayede, 21.00’den sonra ise canlı yapılacak. Eserler on-line olarak pey verilip alınabilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
belediye baskani koltugunu mercan su uzuna devretti SmQm2PpN
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Belediye başkanı koltuğunu Mercan Su Uzun’a devretti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106. yıl kutlamaları kapsamında, TOKİ Yenimahalle İlkokulu öğrencileri Zonguldak Belediyesi’ni ziyaret etti.

Gerçekleştirilen program çerçevesinde, 3/A sınıfı öğrencisi Mercan Su Uzun temsili olarak belediye başkanlığı makamına oturdu. Aynı sınıftan öğrenciler Furkan Sarıtaş ve Zehra Üstüntaş da ziyarette yer aldı. TOKİ Yenimahalle İlkokulu Müdürü İdris Yavuzyılmaz ile Sınıf Öğretmeni Ahmet Kökten’in eşlik ettiği programda, Başkan Tahsin Erdem ve eşi Hande Erdem öğrencilerle bir araya geldi. Çocukların bayram coşkusu belediyede anlamlı anlara sahne oldu.

Makamı devralan 3/A sınıfı öğrencisi Mercan Su Uzun, çocuklar için daha fazla oyun alanı ve park yapılması gerektiğini ifade ederken, çocuklara yönelik sosyal ve kültürel etkinliklerin daha da artırılmasına yönelik görüşlerini paylaştı.

Ziyaret kapsamında konuşan Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın görüş ve önerilerinin kendileri için son derece kıymetli olduğunu belirterek, ‘Bugün makamımızı geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza emanet ettik. Onların hayalleri ve dile getirdikleri her konu bizim yol haritamızda önemli bir yer tutuyor. Daha yaşanabilir bir şehir için çocuklarımızın sesine kulak vermeye devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.’ dedi.

Program sonunda öğrencilerimize çeşitli hediyeler takdim edilirken, günün anısına çekilen hatıra fotoğraflarıyla ziyaret sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin