Karabük Postası tarafından
13 Eylül, 2022 08:58 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Özçelik-İş Sendikası Şube Başkanı Yılmaz’dan Kınama

Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz,  Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci  hakkında mesnetsiz iftiralarla ilgili çok sert açıklamalarda bulundu. Başkan Yılmaz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Konfederasyonumuz Hak-İş’in Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkanımız Sayın Yunus Değirmenci ve teşkilat mensupları ile ailelerimizi hedef alan bir internet sitesinin yaptığı haberler ve özellikle yazdığı son köşe yazısıyla haddini aşması üzerine Özçelik-İş Sendikası Karabük Şubesi olarak açıklama yapma ihtiyacımız ortaya çıkmıştır. Sendikamızın 15.Olağan Genel Kurulunda, üst kurul delegelerinin takdirleriyle Genel Başkanımız Yunus Değirmenci’nin liderliğinde yeni bir genel merkez yönetimi ortaya çıkmış, bizlere de genel merkezimizle uyumlu bir şekilde emekçilere hizmet etmeye devam etmek düşmüştür. Genel Merkezimizle birlikte tek derdimiz, emekçilere hizmetten başka bir şey değildir. Hal böyleyken iftiralarla, mesnetsiz iddialarla, ahlaksız söylemlerle, çirkin ithamlarla sendikal kadrolarımızın hedef alınması tarafımızca kabul edilemezdir. İftira kampanyalarıyla ve bel altı vuruşlarla suyu bulandırmak isteyenler, enerjimizi sendikal çalışmalar yerine, atılan iftiraları temizlemekle uğraşarak harcamamızı hedefleyenler, emellerine asla ulaşamayacaklardır. Karabük Şubesi olarak, Karabük merkezli bir internet sitesinden yapılan paylaşımları nefretle ve şiddetle kınadığımızı üyelerimize ve teşkilatımıza bildirir, Genel Başkanımız başta olmak üzere hiçbir teşkilat mensubumuza ve ailelerine çamur atılmasına asla izin vermeyeceğimizin bilinmesini isteriz. Yapılan aşağılık saldırının hesabını da Yüce Türk adaletinin önünde soracağımızı ifade eder, kalemlerinden irin akanlara kesinlikle geçit vermeyeceğimizi bildiririz. Kamuoyuna saygıyla duyrulur" (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Şubat, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 3dk
Yorum: 0

CHP Genel Başkanı Özel: “47 yıl ikinci parti kalan ama millete saygısını kaybetmeyen siyasetin adı Cumhuriyet Halk Partisi’dir”

Çorum’da konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Türkiye’ye Cumhuriyeti getiren, sonra çok partili rejimi, sandığı getiren, milletin verdiği göreve razı olan, icabında 47 yıl ikinci parti kalan ama millete saygısını kaybetmeyen siyasetin adı Cumhuriyet Halk Partisi’dir" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Çorum il merkezindeki Abide Meydanında gerçekleştirilen "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" adlı mitingde vatandaşlara seslendi.

"Siyasetçinin demokrat olduğu, seçimi kazandığı akşam belli olmaz"
İktidarı eleştiren Özel, "Biz demokrasi fikrine inanmış insanlarız. Kazanırsak gelir yönetiriz. Kaybedersek çekiliriz. Millet kimi istiyorsa ona saygı duyarız. Çorum’un merkez belediye başkanına da ilçelerdeki AK Parti, MHP’den seçilmiş belediye başkanlılarına başarılar diledik, dileriz. Çorum’un çok sorunları var. Çözmek için gayret gösterirseler destekleriz. Siyaset kazanana saygı duyma, millete saygı duyma, milletin tercihine saygı duyma işidir. Milletin seçtiğine direnmek, milletin seçtiğine bakıp da ‘sen buraya nereden geldin, sen yönetme, yerine benim atadığım yönetsin’ demek demek demokratlık değildir. Bir siyasinin, bir siyasi partinin, bir siyasi yapının ya da bir siyasetçinin demokrat olduğu, seçimi kazandığı akşam belli olmaz, o akşam demokrasi nutukları atmak, milleti takdir etmek, milli iradenin önünde saygıyla eğilmek kolay. Önemli olan kaybettiğinde ne yaptığın. İşte Türkiye’ye Cumhuriyeti getiren, sonra çok partili rejimi, sandığı getiren, milletin verdiği göreve razı olan, icabında 47 yıl ikinci parti kalan ama millete saygısını kaybetmeyen siyasetin adı Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Kendi seçilince millete methiyeler düzen, ‘milli irade’ diyen ama bir kez ikinci parti olunca darbeye kalkışan, kayyum atayan, iftira eden ve rakibini hapse attıran siyasetin adı da tükenmiş Adalet ve Kalkınma Partisi siyasetidir, tükenmiş Erdoğan’ın siyasetidir" dedi.

"Türkiye İttifakı’nda birleşme zamanıdır"
Vatandaşları Türkiye İttifakı’nda birleşmeye çağıran Özel, "Bugün Türkiye’de mücadele otokrasiyle demokrasi arasındadır. Bugün mücadele emekliye, emekçiye kulak tıkayan, sırt dönenler ile onlar için mücadele edenler arasındadır. Daha önce AK Parti’ye, MHP’ye oy vermiş olsa da Çorum’un güzel insanlarına sesleniyorum. Artık yürüyüş, 100 yıl önce olduğu gibi bir kez daha birlikte yürüyüş zamanıdır. Artık, renklerini ay yıldızlı al bayraktan alan Türkiye İttifakında birleşme zamanıdır. Çorum’da Alevisiyle, Sünnisiyle, Türk’üyle, Kürt’üyle, göçmeniyle, Boşnak’ıyla, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Müslüman demokratlarla, muhafazakar demokratlarla, sosyal demokratların, milliyetçi demokratların, liberal demokratların, Çorum’un tüm demokratlarının bir araya gelip ve hakkını alma zamanıdır. Buna tüm Türkiye’de ihtiyaç var" diye konuştu.

"Emeklilerin beşi bir araya gelse bir zengin etmiyorlar"
Ekonomiyle ilgili konuşan Özel, "Emeklinin 20 bin lira, asgari ücretlinin 28 bin lira almasının utancı içerisindeyiz. Türkiye’de çiftçilerin ortalama geliri 19 bin 700 lira olmuş. Bundan birileri utanmıyor ama biz bunun utancı içerisindeyiz. Bugün açlık sınırı 31 bin lira olarak açıklandı, yoksulluk sınırı ilk kez üç haneli rakamlara çıktı, 102 bin lira olarak açıklandı. Bugün maalesef 5 emekli bir araya gelse maaşını birine verse o kişiyi yoksulluktan çıkartamıyorlar. Emeklilerin beşi bir araya gelse bir zengin etmiyorlar. Emekliye verilen maaş, üç emekli birleşse iki emekliyi açlıktan kurtaramıyor. İşte böyle büyük bir haksızlıkla karşı karşıyayız" şeklinde konuştu.

"Dijital dolandırıcılara dikkat de siyasi dolandırıcılara ne yapacağız"
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i, dijital dolandırıcılıkla ilgili yaptığı paylaşım üzerinden eleştiren Özel, "Sırf dijital dolandırıcılık olsa neyse. Emeklinin hakkını yiyen sizsiniz, işçileri enflasyona ezdiren sizsiniz, çiftçilerin kanundaki desteklemesini vermeyen sizsiniz, milletin cebinden alıp faiz lobilerine veren sizsiniz, ekonomi iyi olacak diye oy toplayıp ‘kemer sıkacağız’ diye seçimden sonra konuşan sizsiniz. Dijital dolandırıcılara dikkat de siyasi dolandırıcılara ne yapacağız? Siz tarihin gördüğü en büyük siyasi dolandırıcılarsınız. Bu milletten ‘iyi olacak, yüzün gülecek’ diye oy alıp daha sonra bu millete sırtını dönenlere, Cumhuriyet Halk Partisi’ne gelip aday olup seçilen belediye başkanını zorla, rüşvetle, baskıyla partisine çekmeye çalışan siyasi dolandırıcılara, Aydın’ın oyunu alıp AK Parti’ye topuklayan siyasi kapkaççılara karşı milletimizi uyarıyorum. Memlekette adı AK Parti olan ama memlekete kara düzen dayatan, oyları alıp sırtını dönen, hizmet yapmayan, milleti açlıkla, yoklukla sırt sırta bırakan siyasi dolandırıcılara karşı milletimizi uyarıyorum. Bunlarla mücadele için sandığa davet ediyorum" ifadelerini kullandı.
Özel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin yenilenmesi çağrısını yineledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Özel, 29 Mart Pazar günü İstanbul’da yapılmasını istediği seçimde kaybetmeleri halinde görevi bırakacağını söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin