Karabük Postası tarafından
29 Nisan, 2022 14:31 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Ormana Giden Yollarda Temizlik Ve Işıklandırma Çalışmaları

Yangına en hassas olan kızılçam meşcerelerinin bulunduğu yol kenarlarında ara ve alt tabakada yer alan fertler temizlenerek ışıklandırma çalışmalar yapılıyor. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Orman Teşkilatı kurulduğu 1839’dan beri ülkemizin ve milletimizin hizmetinde olmaya devam ediyor. Özellikle geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınlarından insanlarımızın ve ormanlarımızın daha az etkilenmesi amacıyla ormanlarımızın en büyük düşmanı ateşe karşı daha etkin mücadele için özellikle yangına en hassas olan kızılçam meşcerelerinin bulunduğu yol kenarlarında ara ve alt tabakada yer alan fertleri temizleyerek ışıklandırma çalışmalarını yapıyoruz ve bu çalışmalardan elde edilen ve endüstriyel anlamda değerlendirilemeyen, ekonomik değeri düşük olan her türlü dal, çalı, çırpıyı imha etmeyip çalı doğrama makinesi ile talaş yaparak ekonomiye kazandırıyoruz. 2022 yılında 32.500 metre yol kenarı temizleme çalışmalarına başlanmış olup Safranbolu İşletme Müdürlüğümüzce temiz işletmecilik sloganıyla yangına hassas ibreli ormanlar içinden geçen köy grup yollarının yol kenarı temizliği çalışmaları devam etmekte bu çalışmalardan çıkan her türlü artık kaderine terk edilmeyip “Çalı Doğrama Makinesi" ile parçalanmak suretiyle talaş haline getirilerek piyasaya satış işlemi gerçekleştirilerek ekonomiye kazandırılmaktadır." (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da yılkı atları D-100’e indi: Orta refüjde otladılar

Bolu’da doğal yaşam alanlarından inen yılkı atları, uluslararası geçiş güzergahı olan D-100 kara yolunda görüntülendi. Paşaköy Mahallesi mevkiinde yolun orta refüjüne çıkan atlar, akan trafiğe aldırış etmeden otladı.
Olay, öğle saatlerinde D-100 kara yolunun Paşaköy Mahallesi kesiminde meydana geldi. Şehir merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki At Yaylası bölgesinde yaşayan yılkı atları, kente kadar indi. Araç trafiğinin yoğun olduğu D-100 kara yoluna çıkan atlar, sürücülerin ilginç bakışları arasında yolun ortasındaki refüje geçti.
Refüjdeki çimleri yiyerek karınlarını doyuran atlar, zaman zaman yola yaklaşarak trafikte tehlike oluşturdu. Güzergahı kullanan sürücüler, atlara çarpmamak için hızlarını düşürerek kontrollü şekilde ilerledi. Bir süre orta refüjde otlayan atlar, daha sonra bölgeden uzaklaşarak gözden kayboldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin