Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu toplantısı yapıldı

Gündem Yayın: 23.09.2021 11:30
Yazar:
Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu toplantısı yapıldı

Ülkemizde en çok orman varlığı barındıran ilimizde çıkması muhtemel orman yangınlarının önlenmesi, çıkan orman yangınlarına en kısa sürede müdahale edilebilmesi ve en az zararla söndürülebilmesi ile kurum ve kuruluşlar arasındaki koordinasyon ve işbirliğinin etkinleştirilebilmesi amacıyla düzenlenen Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonu Toplantısı, Vali Fuat Gürel başkanlığında yapıldı.

Valilik Büyük Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Fuat Gürel’in yanı sıra Vali Yardımcısı Muhittin Gürel, Vali Yardımcısı Vekili Numan Tahir Şimşek, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Garip Gümüş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun ile ilgili kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.

Karabük Orman İşletme Müdürü Aydın Kırımlı tarafından; araç, ekipman ve personel durumu, orman varlığı ve orman yangınları ile mücadele organizasyonu hakkında Vali Fuat Gürel ve katılımcılara bilgiler verildi.

Toplantıda konuşan Vali Fuat Gürel; “Yangınlar için tedbir almak ortadan kaldırmak zararları en aza indirmek mümkün, onun için tedbiri elden bırakmamak lazım.  Bu sezon ülkemiz tarihimizin en büyük yangınlarına şahit oldu, ilimizde de böyle bir yangına şahit olduk, bu bölge de geçmişte yangın yaşanmış bizim tüm kurumlar olarak afetlerin sebeplerini ortaya çıkma nedenlerini tespit edip bu yönde çalışmamız lazım, bu sayede afetlerin yaşanmasını önceden önlemiş oluruz.

AFAD Kurumumuzun elinde bulunan tüm verilerin güncellenmesi ve güncel tutulması gerekir. Afet olmaya başladığı andan itibaren koordinasyonu kurmak İçin Valilik bünyesinde Kriz merkezinin aktif hale gelmesi gerekir. Kriz Masaları afetlerin  koordinasyonunda son derece önemli, araç, iş makinesi, insan planlaması ve gönüllülerin koordinasyonu içinde hareket etmesi bize hem zaman kazandırır hemde afetin boyutunun büyümesini engeller.  Kurumlarımızın iletişim halinde olmaları koordinasyon içinde hareket etmeleri çok önemli, saha koordinatörlerinin bir afet esnasında sahayı tam gören bir alandan çalışmaları koordine etmesini oldukça önemsiyorum. Yangınların sebepleri arasında insan faktörünün çok büyük bir yer tuttuğunu görerek vatandaşlarımızın bu konuda bilgilendirilmeleri, yapacakları en ufak bir hareketin geri döndürülemez sonuçlar yaratacağının sürekli anlatılması gerekiyor. Orman varlığı konusunda ülkemize liderlik yapıyoruz, bunu sürdürmemiz önemli doğal zenginliğimiz ormanlarımız hepimizin gözbebeği.” dedi.

Toplantı, görüş ve önerilerin sunulmasının ardından sona erdi.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KUZKA’dan ahşap sektörü temsilcilerine teknik gezi

Kastamonu Yayın: 03.05.2024 16:48
İhlas Haber Ajansı
KUZKA’dan ahşap sektörü temsilcilerine teknik gezi

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen teknik gezide, Kastamonulu ahşap sektörü temsilcileri, Kayseri’de sektör ile ilgili çalışmaları inceleyerek bilgi alışverişinde bulundu.

Ağaç ve orman ürünleri sektöründe tecrübe paylaşımında bulunmak, işbirliği imkanlarını geliştirmek ve iyi uygulama örneklerini yerinde incelemek amacıyla Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından özel sektör temsilcilerinin katılımıyla Kayseri’ye teknik bir gezi düzenlendi. Kastamonu ahşap sektör temsilcilerinin katıldığı iki günlük teknik gezi çerçevesinde Kayseri’nin ahşap ve mobilya sektöründe öncü kurum ve kuruluşlarına inceleme ziyaretleri gerçekleştirildi. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Kastamonu Yatırım Destek Ofisi tarafından organize edilen programın ilk gününde Erciyes KSS Yapı Kooperatifi, MOBİTEK mobilya fabrikası MOBİ Boya Fabrikası, KUMS Alışveriş Merkezi, KUMSMall Moda Show ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Teknik Koleji ziyaret edildi.

Erciyes KSS Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve proje koordinatörleri ile yapılan görüşmelerde kooperatifin yürütmüş olduğu projeler hakkında fikir alışverişinde bulunulurken, program çerçevesinde Kayseri’de ağaç işleri ve mobilya sektörüne yönelik yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgilendirme sunumları gerçekleştirildi. Teknik koleje yönelik düzenlenen ziyarette ise OSB ve kolej arasındaki işbirliği, staj ve çalışma fırsatları ile kolejin öğrencilere sunmuş olduğu imkanlar ele alınarak, mesleki ve teknik eğitim ile OSB işbirliğinin istihdama yönelik katkısı değerlendirildi.

Teknik gezi programının ikinci gününde ise Kastamonu sektör temsilcileri ile birlikte Kayseri Model Fabrika ziyaret edildi. Tesise yapılan ziyaret ve incelemelerde yetkililerden projelere ilişkin detaylı bilgiler alındı. Ziyarette her iki ile yönelik yapılabilecek çalışmalara ilişkin görüş alış verişinde bulunuldu. Son ziyaretini mobilya sektöründe faaliyet gösteren ve model fabrikadan danışmanlık hizmeti alan bir firmaya gerçekleştiren heyet, yapılan verimlilik çalışmalarını ve üretim hattında gerçekleştirilen değişimleri yerinde incelemesiyle programını tamamladı.