blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Haziran, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Adaletten sevgiye uzanan yol: Uzlaştırma ile hem barış sağlandı hem yüzler güldü

Samsun’da 57 tarafın uzlaştırılmasıyla sonuçlanan bir evrakta, 92 çocuğun kaldığı çocuk konutlarına 500 bin TL pahasında eşya bağışı yapıldı. Böylelikle hem adliye yükü azaldı hem de çocukların ömrüne sevinç katıldı.
Samsun’da görülen "taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" kabahatine ait evrakta 8 uzlaştırmacı vazife alarak 57 tarafı ortak noktada buluşturdu. Uzlaşma kapsamında, Samsun 19 Mayıs Çocuk Meskenleri Sitesi Müdürlüğü’nde barınan 0-18 yaş aralığındaki 92 çocuğa yönelik 500 bin TL’lik tıpkı yardım yapıldı.
Uzlaşma sürecine bahis olan firma tarafından bağışlanan gereçler ortasında; su sistemleri için genleşme tankı, kum filtre sistemi, 10 baza ve yatak, çim biçme makinesi, 5 telsiz telefon, elektrikli süpürge, çamaşır makinesi ve çeşitli spor materyalleri yer aldı. Ayrıyeten çocuklar için doğum günü kutlamalarında kullanılmak üzere bir yıl boyunca müzik kümesi hizmeti de sağlandı. Yardımların teslimi için düzenlenen merasimde duygusal anlar yaşandı.
Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç merasimde yaptığı konuşmada, uzlaştırmanın toplumsal barışa sunduğu katkıya dikkat çekerek, "Hukukun maksadı sadece cezalandırmak değil, bozulan barışı onarmaktır. Anadolu’nun ‘gönül alma’ ve ‘helalleşme’ geleneğinden ilham alan uzlaştırma uygulaması, vicdani bir düzenek olarak mağdura sesini duyurma, failin ise sorumluluk alarak toplumla barışma imkânı sunmaktadır" dedi.
Son 5 yılda Samsun Adliyesi’nde 12 bin 400 evrakta uzlaşma sağlandığını belirten Kılıç, yalnızca bu evraklar kapsamında LÖSEV, Mehmetçik Vakfı, AFAD, Kızılay, Darüşşafaka, Çocuk Esirgeme Kurumu ve TEMA üzere kurumlara toplamda 800 bin TL’lik bağış yapıldığını söyledi.
Tören sonrası Haziran ayında doğan çocuklar için doğum günü kutlaması düzenlendi. Uzlaştırma ile yüzleri gülen çocuklar, kendileri için kesilen doğum günü pastasıyla memnunluklarını paylaştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Şubat, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kastamonu’da Ilgaz Dağı’nda “Çığda Arama Kurtarma” tatbikatı gerçekleştirildi

Türkiye’nin önde gelen kayak turizmi merkezleri arasında gösterilen Ilgaz Dağı’nda çığda arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.
Türkiye’nin önemli kayak merkezleri arasında gösterilen Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda bulunan kayak merkezlerinde çığda arama kurtarma tatbikatı yapıldı. Başta Kastamonu’da olmak üzere Türkiye’de meydana gelebilecek çığ olaylarına karşı kurumların hızlı ve koordineli müdahale kabiliyeti ile personellerin kişisel güvenlik ve ekipman kullanım yeterliliğini test etmek, kurumlar arası koordinasyonu güçlendirerek, arama-kurtarma, sağlık, lojistik ve iletişim süreçlerini değerlendirmek amacıyla Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinesinde gerçekleştirilen tatbikata, İl Jandarma Komutanlığı (JAK), Köpekli Arama Ekibi, Jandarma Asayiş Komando Timi), İl Özel İdaresi, Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü (UMKE), Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Meteoroloji İl Müdürlüğü, Kuzey Arama Kurtarma Derneği ekipleri katıldı.
Senaryo gereği çığ düşmesi sonucu kar altında kalan 12 kişinin yerini sondalama ve arama kurtarma köpeklerinin yardımıyla belirlendi. Ekipler, kısa sürede kar altından çıkardıkları 12 kişiyi kar motorlarıyla taşıyarak 112 Acil Sağlık personeline teslim etti. Çığ altında kalanların tamamının tahliyesinin ardından ekipler bölgeden ayrıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin