Reklam
Reklam
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
27 Haziran, 2025 13:35 tarihinde yayınlandı
0

Üstad’lar nefes kesti

Safranbolu, kültür ve sanat dolu bir geceye daha ev sahipliği yaptı.

Safranbolu Üstün Sanat ve Kültür Derneği (ÜSTAD) tarafından düzenlenen ve Safranbolu Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Türk Halk Müziği konseri, izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.
Şef Ömer Günday’ın yönetiminde gerçekleşen “7 Türkü 7 Öykü” konseptiyle sahne alan sanatçılar, halkın duygularına dokunan performanslarıyla büyük beğeni topladı.
Konser sırasında Karabük İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. İsmail Gökcek de protokolde yer aldı ve halkla birlikte türkülere eşlik etti. Salonu dolduran Safranbolu halkı, halk müziğinin büyülü dünyasına kapıldı; kimi zaman duygulu anlar yaşandı, kimi zaman ise kahkaha ve neşe hakim oldu. Aşık Veysel’in öyküsü ve okunan türküler, izleyicilerin kimi zaman gözyaşlarını tutamadığı, kimi zaman da yüzlerinde tebessüm bırakan anlar yaşattı.

AÇIK HAVA SAHNESİNİN EKSİKLİĞİ GÜN YÜZÜNE ÇIKTI
Festival kenti Safranbolu’da yarım asırdır müzik, halk oyunları, belgesel film, tiyatro, söyleşi ve okul gösterileri yapılıyor. Ancak, bu gibi bir etkinliğin gerçekleştiği mekanın kapasitesi ve altyapısı, vatandaşların büyük ilgisi karşısında yetersiz kaldı. Konser gibi etkinliklerin daha geniş alanlara taşınması gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar, Safranbolu’ya en az 3 bin kişilik oturma kapasitesine sahip, modern ve büyük bir açık hava tiyatrosunun kazandırılmasının önemine vurgu yaptı. Böylece, kentteki sosyal dinamiklere uygun, sanatçıları ağırlayabilecek ve halka daha rahat ulaşabilecek büyük bir kültür mekânına ihtiyaç olduğu bir kez daha ortaya çıktı.
Safranbolu’nun tarih ve kültürle yoğrulmuş dokusuna uygun yeni nesil etkinlik alanlarının hayata geçirilmesi, hem sanatın gelişimi hem de kent turizmi açısından büyük önem taşıyor. Bu anlamda, yerel yönetimler ve ilgili kurumların, kültür ve sanat alanındaki yatırımlarını hızlandırması bekleniyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yerel yönetimlerin işbirliği, Safranbolu’da sanatın ve kültürün kalbinin daha güçlü atmasını sağlayacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ineboluda ciftcilere 124 bin adet sebze fidesi dagitildi OMEgwlCE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.

İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin