karabuk
İmsak 05:51
Güneş 07:16
Öğle 13:07
İkindi 16:14
Akşam 18:48
Yatsı 20:07
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
06 Nisan, 2023 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Orman Kanunu Düzenlemesi Yürürlüğe Girdi

Orman yangınlarında hayatını kaybeden kamu görevlileri ve gönüllülere şehitlik statüsü verilecek. Ormanlara yıkıntı veya inşaat atığı atmak, hafriyat veya çöp dökmek suretiyle çevreye verilen zarar "orman suçu" sayılacak Orman Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Değişiklikle birlikte orman yangınlarında hayatını kaybeden kamu görevlileri ve gönüllülere şehitlik statüsü verilecek. Ormanlara yıkıntı veya inşaat atığı atmak, hafriyat veya çöp dökmek suretiyle çevreye verilen zarar "orman suçu" sayılacak. Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Orman Kanunu’ndaki değişiklikler ile orman köylüleri ve vatandaşlar için pek çok sorun çözüme kavuşturulurken, bununla birlikte ormanlar ve ormancılık için de önemli kazanımlar elde edildi. Yapılan değişiklikler ile; "Ormanlarımızın bakımında çalışan köylülerimiz sigortalı olmaya teşvik edilecek, Orman köylümüz yakacak odun ve keresteyi daha ucuza alacak, Pek çok kadastro sorunu çözüme kavuşturulacak, Orman köylümüze elde edilen kardan pay verilecek, Orman yangınları ile mücadelede hayatını kaybedenler şehit sayılacak, Orman yangınları ile mücadele tüm yıla yayılacak, Damgadan, nakliyeye kadar üretimin her bir aşaması dijitalleşecek, Ormanlara çöp, hafriyat vb. dökmek adli suç haline gelecek." (Nurettin Acar)  
Bizi sosyal medyadan takip edin
suphe uzerine durdurulan aractan uyusturucu cikti 2 tutuklama 293ptmwQ
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mart, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Şüphe üzerine durdurulan araçtan uyuşturucu çıktı: 2 tutuklama

Kastamonu’da polis ekiplerinin şüphe üzerine durdurduğu araçta uyuşturucu maddeyle yakalanan 2 şüpheli tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri Amirliği ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince şüphe üzerine durdurulan bir araçta arama yapıldı. Aramada, 1.2 gram bonzai yapımında kullanılan ham madde, 0.7 gram metamfetamin, 122.89 gram bonzai tütün karışımı, 1.34 ve 2.17 gram ağırlığında 2 parça narkotik madde, 1 adet uyuşturucu kullanımında kullanılan düzenek, 1 adet hassas terazi ile suçtan elde edildiği değerlendirilen 11 bin 495 TL nakit para ele geçirildi.
Konuyla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin