blank
Ramazan Öztürk tarafından
30 Aralık, 2024 12:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Okullarda Karne Dönemi Sona Eriyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2025 itibarıyla ilkokullarda geleneksel karne uygulamasının kaldırılacağını ve yerine gelişim raporlarının getirileceğini açıkladı.

2024 yılının son günlerine yaklaşılırken, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin eğitim sisteminde önemli değişikliklere dair açıklamalarda bulundu. Türkiye gazetesinden Mahmut Özay'ın haberine göre Bakan Tekin, ilkokullarda uzun yıllardır uygulanan karne sisteminin yerine daha kapsamlı ve detaylı bir yaklaşım sunacak olan gelişim raporlarına geçileceğini duyurdu.

Yeni sistemin amacının öğrencilerin akademik ve kişisel gelişim süreçlerini daha iyi analiz etmek olduğunu belirten Tekin, "Klasik karne uygulaması artık geçmişte kalıyor. 2025 yılı itibarıyla öğrencilerimize gelişim raporları sunacağız. Bu raporlar, yalnızca akademik performansı değil, aynı zamanda sosyal, duygusal ve davranışsal gelişimlerini de detaylı bir şekilde ortaya koyacak" dedi.

Eğitimde Yeni Bir Dönem Gelişim raporlarıyla birlikte, öğrencilerin sadece sınav sonuçlarına dayalı değerlendirilmesinin ötesine geçilmesi hedefleniyor. Raporda, öğretmenlerin gözlemleri ve çeşitli kriterler doğrultusunda öğrencinin tüm yönleriyle gelişimi değerlendirilecek. Böylece veliler, çocuklarının eğitim süreçlerini daha yakından takip etme fırsatı bulacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Haziran, 2025 00:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’ya uyuşturucu getiren iki şüpheli tutuklandı

Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü takımlarınca, İstanbul’dan Kastamonu’ya uyuşturucu getirdiği tespit edilen iki şahsın konutunda uyuşturucu ele geçirildi. Şüpheliler, çıkarıldığı isimli makamlarca tutuklandı.
Edinilen bilgiye nazaran, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü gruplarının, vilayet merkezi ve ilçelerde uyuşturucu ile gayreti sürat kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Tosya İlçe Emniyet Müdürlüğünce Tosya’ya İstanbul’dan uyuşturucu getirdikleri tespit edilen A.Ç. ve M.B. isimli şahısların ikametlerinde arama yapıldı. Aramalar sonucunda; 137,5 gram sentetik kannabinoid ve 100 ml sıvı amfetamin olduğu bedellendirilen uyuşturucu unsur ele geçirildi.
Şüpheliler A.Ç. ve M.B., emniyetteki süreçlerinin akabinde çıkarıldıkları isimli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin