EKMEĞE ZAM KAPIDA..! - Karabük Haber Postası
cacaca
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
15 Temmuz, 2025 11:19 tarihinde yayınlandı
0
0

EKMEĞE ZAM KAPIDA..!

Karabük’te vatandaşın temel tüketim maddelerinden biri olan ekmeğe zam beklentisi artıyor. Karabük’te henüz resmi bir açıklama yapmasa da büyükşehirlerde yapılan zamların ardından Karabük’te de ekmek fiyatlarına zam gelmesi bekleniyor.

Son aylarda artan un, maya, enerji ve işçilik maliyetleri nedeniyle fırıncı esnafının zam taleplerini gündeme taşıdığı öğrenildi. Karabük’te halen normal ekmek 12,5 liradan satılıyor. Ancak beklenen zamla birlikte bu fiyatın 15 TL’ye yükselmesi öngörülüyor.

MALİYETLER FIRINCIYI ZORLUYOR

Fırıncı esnafı, artan maliyetler karşısında mevcut fiyatlarla ayakta kalmanın zorlaştığını belirtiyor. Özellikle elektrik ve doğalgaz giderlerindeki yükselişin yanı sıra, un fiyatlarındaki dalgalanmalar ve işçi ücretlerindeki artış, mali baskıyı daha da artırmış durumda.

Fırıncılar, hem sürdürülebilir üretim yapabilmek hem de hijyen ve kaliteyi koruyabilmek için zam kaçınılmaz hale geldiğini ifade ediyor.

TÜKETİCİ ENDİŞELİ

Zam haberleri kentte yaşayan vatandaşlar arasında da tedirginliğe neden oldu. Dar gelirli aileler, temel gıda maddesi olan ekmeğe gelecek olası bir zammın mutfak bütçelerini daha da zorlayacağını belirtiyor.

Henüz Karabük’e bağlı ilgili odalardan resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak sektör temsilcilerinin, önümüzdeki günlerde toplanarak yeni fiyat tarifesini belirlemesi ve kamuoyuna duyurması bekleniyor. Büyükşehirlerde yapılan ekmek zamlarının ardından, bu artışların Anadolu şehirlerine de yansımasıyla Karabük’te ekmeğe zam gelmesi eli kulağında görülüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda park halindeki araclara carpip takla atti surucu alkolmetreye ufleyemedi 57yVvIhR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da park halindeki araçlara çarpıp takla attı: Sürücü alkolmetreye üfleyemedi

Bolu’da park halindeki iki araca çarptıktan sonra takla atan otomobilin sürücüsü, polis ekiplerinin dakikalar süren çabasına rağmen alkolmetreye üfleyemedi. Kazadan yara almadan kurtulan sürücü, kan testi yapılmak üzere hastaneye götürüldü.

Olay, gece saatlerinde Bahçelievler Mahallesi Alemdar Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konak Sokak’tan Alemdar Sokak istikametine dönüş yapmak isteyen F.D. idaresindeki 14 FB 828 plakalı otomobil, yol kenarında park halinde bulunan 14 ABL 306 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan 14 ABL 306 plakalı araç da önünde park halindeki 14 AS 206 plakalı otomobile çarparak durabildi. Meydana gelen zincirleme kazada, 14 FB 828 plakalı otomobil çarpışmanın etkisiyle takla atarak ters döndü. Kazayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle ters dönen araçtan çıkarılan sürücü F.D., kontrol amacıyla sağlık ekiplerine teslim edildi.

Kaza anı kamerada

Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü F.D.’ye polis ekipleri tarafından alkol testi yapılmak istendi. Ancak sürücü, polis ekiplerinin dakikalar süren tüm yönlendirmelerine ve uğraşlarına rağmen alkolmetre cihazına üflemekte başarılı olamadı. O anlar ve polis ekiplerinin çabası saniye saniye kameralara yansıdı.Alkolmetre cihazına üfleyemeyen F.D., alkol oranının belirlenmesi amacıyla kan testi yapılmak üzere polis nezaretinde hastaneye götürüldü. Kazaya karışan araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin