Karabük Postası tarafından
12 Mayıs, 2022 14:47 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Öğrencilerden Örnek Davranış

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi" etkinlikleri çerçevesinde, kimsesiz, yaşlı ve engelliler ile ihtiyaç sahibi ailelerin evlerindeki tadilat ve tamirat işleri öğrenciler tarafından yapılıyor. Safranbolu’da projesince ilk olarak belirlenen kriterlere uygun bireylerin tespiti proje komisyonunca yapıldı. Akabinde, Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşturulan öğrenci grubu, öğretmenleri koordinatörlüğünde tespiti yapılan ailelerin ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda, eğitim aldığı alan dala göre faaliyetlerini yürüttü. Bazı hanelerin mutfak dolapları, merdiven trabzanları, oturma gruplarının ve dolapların gevşeyen kapakları ile kulplarının tamirini, bir diğer proje ekibi ise elektrik, su tesisatı ve anahtarların tamir ve bakımıyla, bir kısmı ise evin boyasıyla ve talep edilen yönleriyle ilgilendi. Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, projenin okullarda öğrenim gören öğrencilerin, sahip oldukları milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerleri geliştirmeleri, yardımlaşma, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesi amacıyla uygulandığını ifade etti. İlçe içinde ihtiyaç ve talepleri tespit edilen belirli sayıdaki vatandaşların evlerinin bazı bölümlerinin küçük bakım ve onarımlarıyla, kullanılamaz veya yıpranmış durumdaki eşyalarının tamir ya da değişim gerektiren onarımlarının yapıldığını ifade eden Gümüş, bireylerin hayatlarını kolaylaştırıcı bilgilendirme ya da yardımların, onları sevindirecek, mutlu edecek maddi ya da manevi dokunuşların önemli olduğunu söyledi. Bu faaliyetler ile gönüllere dokunulduğunu toplum içeresinde yardımlaşma ve dayanışma duygularının pekiştirildiğini, gelecek kuşaklara aktarıldığını belirten Gümüş, "İnsan, doğası gereği toplumsal bir varlıktır. Yalnız yaşaması mümkün değildir. Birlikte yaşamanın gereği olan dayanışma ile insanlar yardımlaşmayı, birlikte iş yapmayı öğrenirler. Dayanışma sayesinde insanlar daha çabuk ve daha çok iş yapabilir. Bu bağlamda öğrencilerimizde bu aktivitelerle bu güzelliklerimizi geleceğe taşıyacaklardır. Bu aktivitelerde kişilerin yüzlerindeki tebessüm bizleri oldukça mutlu etmektedir" dedi. Gümüş, projenin hayata geçirilmesinde desteklerinden dolayı Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, tüm idareci, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

’Sahte avukat’ dolandırıcılığı davasında sanığa 5 ay hapis cezası

Kastamonu’da bir vatandaşın kendisini avukat olarak tanıtan kişilerce dolandırılmasıyla ilgili yargılanan şahıs, 5 ay hapis cezası ile 20 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.
Olay, 2025 yılında Kastamonu’da il merkezinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ahmet D., kendisini avukat olarak tanıtan ve ‘icradan takipli dosyanız var’ diyen şahıs tarafından 8 bin 20 TL dolandırıldı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Ahmet D., karakola giderek şikayette bulundu. Şikayet üzerine S.Ş. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde ‘dolandırıcılık’ suçundan dava açıldı.
Tutuksuz yargılanan sanık S.Ş. yaptığı savunmada, "Asıl suçlu M.D.’dir. Tüm paraları o aldı. Ben kendisini tanımam. M.D., kendisini bana Hakan olarak tanıttı. M.D. hakkında şikayette bulundum ama yurtdışında yaşadığı için işlem yapılmadı. Ben de bunun üzerine mağdurun 8 bin 20 TL olan zararını yaklaşık 1 ay önce ödedim. Dekontunu da mahkemenize gönderdim. Ben bu dolandırıcılık olayında hesabımın bu işlerde kullanılacağını bilmiyordum. Bu şekilde mağdur olan, dolandırılan başkaları da var. Şu anda sigortalı bir işe girdim. Diğer mağdurların zararlarını da gidermeye çalışacağım. Ben de bu olayda mağdurum, bir cahillik yaptık, onun cezasını çekiyoruz. Beraatımı talep ederim" dedi.
Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan S.Ş.’yi ‘dolandırıcılık’ suçundan 5 ay hapis ve 20 bin TL adli para cezasına çarptırdı. Sanık S.Ş.’nin cezası, 5 yıl denetimli serbestliği tabi tutulmak üzere ertelendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin