blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Kasım, 2024 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Odun Pazarı kaldırılıyor, esnafa tebligat gönderildi

Samsun’un İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, artık miadını dolduran ve çevreye uyum sağlayamayan Odun Pazarı’nın kaldırılarak şehrin merkezindeki 5 bin metrekarelik arsaya başka bir proje yapacaklarını söyledi.
Odun Pazarı, yıllardır İlkadım’ın Yaşardoğu ve Kışla Mahallelerinde vatandaşa hizmet veriyor. Doğalgaz kullanımının olmadığı bir dönemde oldukça işlevsel olan pazar, doğalgazın hayata geçmesi ve pazarın şehir merkezinin içinde kalması nedeniyle hem ihtiyaç hem de çevre kirliliği açısından miadını doldurdu. Başkan İhsan Kurnaz, Odun Pazarı’ndaki esnafa tebligatın yapıldığını ve kısa zamanda pazarın boşaltılacağını ifade etti.

“Esnafa tebligat yapıldı, Pazar boşaltılacak”
5 bin metrekarelik pazarın kısa süre sonra boşaltılacağını açıklayan Başkan Kurnaz, “Şu anda Odun Pazarı ile ilgili bir çalışma yapıyoruz. Orası hem şehrin ortasında kaldı hem de çevre kirliliği oluşturmaya başladı. Yaşardoğu ve Kışla Mahallelerinde yaşayan vatandaşlarımızın da orayla ilgili büyük sıkıntıları var. Onlar da oranın kaldırılmasını istiyorlar. Hem o talebi karşılamak hem de 5 bin metrekare civarındaki arsayla ilgili bizim de tasarrufumuz olacak. Bir yatırım yapacağız. Oradaki esnafa tebligatları yaptık. Buraları boşalmalarını istedik. Önümüzdeki dönemde Odun Pazarı’nın olduğu yerde belediye olarak bir proje yapacağız” dedi.
Esnafın kendi bulduğu yerde ticaretine devam edebileceğini belirten Kurnaz, “Oradaki esnafa bir yer göstermiyoruz. Odun, eskiden hane halkının bir ihtiyacıydı. Artık Samsun doğalgazına kavuştu. Oradaki vatandaşlarımız da uygun gördükleri yerde ticaretine devam edebilirler. Biz onlara bir yer temini yapmayacağız. Kendilerinin bir yer temin ederek oraya taşınmalarını sağlayacağız” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Temmuz, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Tırpan motoru fındık bahçesini yaktı

Zonguldak’ın Kdz. Ereğli’ye bağlı Kaymaklar köyünde fındık bahçesinde tırpan motorunun apansız patlaması sonucu örtü yangını çıktı.
Olay, Kdz Ereğli Kaymaklar köyünde bir fındık bahçesinde meydana geldi. Fındık bahçesinde çalışma yapıldığı sırada tırpan motoru patladı. Patlama sonrası tırpan motoru alev alınca bahçede örtü yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda orman işletmesine ilişkin arazözler, ambulans ve jandarma grupları sevk edildi. Köylüler de kendi imkanlarıyla yangını söndürmeye çalıştı. Orman işletme takımlarının süratli müdahalesiyle yangın yaklaşık 2 saatlik çalışmanın akabinde denetim altına alındı. Yangında yaklaşık 3 dönümlük arazi içinde yer alan fındık ağaçları yandı. Olayla ilgili ayrıntılı inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin