Reklam
Reklam
I 2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Şubat, 2024 15:06 tarihinde yayınlandı
0

Ocak ayında Karabük’te ihracat arttı, ithalat azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) dış ticaret istatistiklerine göre Karabük’te ihracat yeni yılın ilk ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 22,8 artarak 23,2 milyon dolar, ithalat ise yüzde 12,5 azalarak 111,6 milyon dolar olarak gerçekleşti.

TÜİK’ten yapılan açıklamada, Türkiye Genel Ticaret Sistemine göre ihracat 2024 yılı Ocak ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,5 artarak 19 milyar 991 milyon dolar, ithalat yüzde 22,0 azalarak 26 milyar 218 milyon dolar olarak gerçekleştiği ifade edildi.
Karabük’te ihracat yeni yılın ilk ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 22,8 artarak 23,2 milyon dolar, ithalat ise yüzde 12,5 azalarak 111,6 milyon dolar olarak gerçekleşirken, Zonguldak’ta yüzde 8,2 azalırken ithalat yüzde 8,7 arttı.
Bartın’da ihracat yüzde 19,8 artarak 4,3 milyon dolar ithalat yüzde 67,9 azalarak 0,2 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
s 20
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2026 09:58 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te sağanak ve dolu su taşkınlarına neden oldu

Karabük’te etkili olan sağanak ve dolu nedeniyle bazı bölgelerde sel ve su taşkınları meydana geldi. Yıkılan yaya köprüsü nedeniyle mahsur kalan 3 vatandaş ekipler tarafından kurtarıldı.

Eskipazar ilçesine bağlı Köyceğiz köyünde sel sonucu yıkılan yaya köprüsü nedeniyle mahsur kalan 3 vatandaş, İl Özel İdaresi ekiplerinin iş makinesi yardımıyla kurtarıldı. Tamışlar Köyü Aşağı Emiroğlu Mahallesi’nde ise yükselen sel sularının tıkadığı menfez nedeniyle köy yolunun yaklaşık 50 metrelik bölümü çöktü. Zarar gören menfez nedeniyle yol ulaşıma kapandı. Ekipler tarafından yolun giriş ve çıkış noktalarında emniyet şeridi çekilerek güvenlik önlemi alındı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci ile İl Genel Meclis üyeleri İsmail Bağçe ve Tuncer Başkaya zarar gören alanlarda incelemelerde bulundu.

Öte yandan merkeze bağlı Kamış köyü ile Yenice ilçesinde etkili olan dolu yağışının ardından doğa beyaza büründü. Dolu nedeniyle sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin