NBA'de normal sezonun MVP'si Joel Embiid seçildi - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:25
Güneş 06:50
Öğle 13:03
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:25
İftara son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
03 Mayıs, 2023 11:14 tarihinde yayınlandı
0
0

NBA’de normal sezonun MVP’si Joel Embiid seçildi

NBA’de 2022-2023 sezonunda En Değerli Oyuncu (MVP) ödülünün sahibi Philadelphia 76ers forması giyen Joel Embiid oldu. Embiid, kariyerinde ilk kez bu ödülü kazandı.

NBA’de normal sezonun tamamlanmasının ardından sezonun en değerli oyuncusuna verilen MVP ödülü de sahibini buldu. Denver Nuggets’tan Nikola Jokic, Milwaukee Bucks’tan Giannis Antetokounmpo ve Philadelphia 76ers‘tan Joel Embiid’in aday olduğu MVP ödülünü, 73 birincilik oyu alan Philadelphia’nın 29 yaşındaki yıldız uzunu Embiid kazandı. Oylamada 15 birincilik oyu alan Nikola Jokic ikinci, 12 oy alan Giannis Antetokounmpo ise üçüncü oldu. Joel Embiid, bu sezon parkeye çıktığı 66 maçta 33.1 sayı, 10.1 ribaund, 4.2 asist, 1.7 blok, 1 top çalma ve yüzde 55 şut isabetiyle mücadele etmiş ve Philadelphia’nın, Doğu Konferansı’nı üçüncü sırada tamamlamasında büyük pay sahibi olmuştu. Öte yandan Embiid, 2000-2001’de Allen Iverson’dan bu yana MVP ödülünü kazanan ilk Philadelphia oyuncusu oldu.

16789 aw882836 02

MVP ödülünü 37 yıldır 3 kez üst üste kazanan olmadı

NBA’de 1984, 1985 ve 1986 sezonlarında MVP seçilen Larry Bird’den bu yana son 37 senedir MVP ödülünü 3 kez üst üste kazanan bir oyuncu olmadı. Son 2 sezonun MVP’si Nikola Jokic, bu sezon Embiid’in ardından ikinci sırada yer alarak üst üste 3 kez MVP ödülü kazanma şansını kaybetti. NBA tarihinde Larry Bird’ün dışında MVP ödülünü 3 kez üst üste kazanan diğer 2 oyuncu ise Wilt Chamberlain ve Bill Russell oldu. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
caycumada canakkale sehitleri duzenlenen programla anildi Bcmnq9lF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mart, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Çaycuma’da Çanakkale şehitleri düzenlenen programla anıldı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. yıl dönümü kapsamında düzenlenen anma programı, yoğun katılım ve duygu dolu anlarla gerçekleştirildi. Program Çaycuma Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu tarafından organize edilerek şehitler bir kez daha saygıyla anıldı.

Programda yapılan konuşmalarda, 18 Mart 1915’in Türk milletinin bağımsızlık ve vatan sevgisinin en güçlü göstergelerinden biri olduğu vurgulandı. Çanakkale’de verilen mücadelenin yalnızca askeri bir zafer değil, aynı zamanda bir diriliş ve uyanışın simgesi olduğuna dikkat çekildi.

Program kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan şiir dinletileri, oratoryo gösterileri ve kısa sahne performansları izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Çanakkale Savaşı’nın zorluklarını ve kahramanlıklarını anlatan gösteriler, salonda bulunan katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı.

Etkinlik kapsamında, Çaycuma genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler de unutulmadı. Başarılı öğrencilere ödülleri, programda hazır bulunan ilçe protokolü tarafından takdim edildi.

Programa; İlçe Kaymakamı Adem Kaya, Belediye Başkan Vekili Sezai Bilici, Garnizon Komutanı İkmal Yarbay Asım Gökçe Candaş, Cumhuriyet Başsavcısı Doğukan Orhan, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Duman, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ferhat Turunç, AK Parti İlçe Başkanı Birol Yiğit, CHP İlçe Başkanı Fahri Diler, MHP İlçe Başkanı Mustafa Kaplan, Saadet Partisi İlçe Başkanı Engin Zeren, Saadet Partisi İlçe Teşkilat Başkanı Yaşar Kurtman, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Özkan Yıldırım, Veli Ceng, İlçe Özel İdare Müdürü Kemalettin Yaşar, siyasi partilerin yönetim kurulu üyeleri, İlçe Kadın Kolları Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, daire müdürleri, muhtarlar, gaziler, askeri erkan ile öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda kalabalık topluluk katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin