Mudurnu’da istihdam için ‘Hünerli Eller Projesi’ - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Temmuz, 2024 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Mudurnu’da istihdam için ‘Hünerli Eller Projesi’

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde “Hünerli Eller Projesi” çerçevesinde gerçekleştirilen örnek bahçeyi inceledi. Bolu Valisi Erkan Kılıç, çiftçilere ve kadınlara istihdam alanı oluşturmak adına çok değerli bir çalışma olduğunu belirtti.

Mudurnu ilçesinde Akbaşlar mevkiinde “Hünerli Eller Projesi” çerçevesinde örnek bahçe oluştu. Seralar içerisinde yetiştirilen çilek, domates gibi ürünlerin hasat mevsimi geldi. Bolu Valisi Erkan Kılıç ve İlçe Kaymakamı Ayhan Kalaycıoğlu örnek bahçeleri ziyaret etti. 4 adet serada yetiştiricilik yapan Muhterem Özsoy’un seralarını gezen protokol, sera hakkında bilgiler aldı. Vali Kılıç, yüzde 50 destekli Hünerli Eller Projesi’nin çiftçilere ve kadınlara istihdam alanı oluşturmak adına çok değerli bir çalışma olduğunu belirtti.

Vali Erkan Kılıç, “Gerçekten çok güzel örnek bahçeler oluşturulmuş. Domates, salatalık, biber bamya, enginar, çilek buranın arazisi toprağı Süreyya Astarcı’ya ait, sağ olsun o da bize destek verdi. Gerçekten ürünlere de baktık gördük çok verimli olmuş çilek çok güzel yetişmiş diğer ürünlerde aynı şekilde gıda hep önemli biliyoruz ama artık tarımsal üretimi artırmamız gerekiyor. Artıralım hem vatandaşımız tarımsal ürünleri daha ucuz tüketebilsin hem de ülke ekonomisine katkı sağlansın. Güzel bir tarımsal toprağımız var bu toprakları değerlendirmemiz gerekiyor” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda acan cigdemler kar altinda kaldi 3Y3a9zDn
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mart, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da açan çiğdemler kar altında kaldı

Bolu’nun yüksek kesimlerinde hava sıcaklıklarının artmasıyla açan çiğdemler, etkili olan kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplandı.

Kentin güneydoğusunda, Kartalkaya yolu üzerinde yer alan ve yaklaşık 1500 rakımda bulunan Sarıalan Yaylası’nda son günlerde artan hava sıcaklıklarıyla birlikte mor çiğdemler çiçek açtı. Köroğlu Dağları’nın eteklerinde 14 farklı köyün ortak kullanımında olan yaylada, “baharın müjdecisi” olarak bilinen çiçeklerin açmasından kısa süre sonra hava sıcaklıkları aniden düştü.

Bölgede yeniden etkili olan kar yağışıyla birlikte yayla beyaza bürünürken, çiğdemler ise kar altında kaldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin