Karabük Postası tarafından
05 Eylül, 2022 13:02 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Minik Öğrencilere Lokum Gibi Karşılama

Karabük'te Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıflarımızda uyum eğitimi başladı. Uyum Haftası Uygulama programının ilk gününde okul yönetimi, sınıf öğretmenleri, rehber öğretmenler tarafından Ailelere Yönelik olarak "Çocuğum Okulda" konulu seminer verildi. Uygulama öncesi ilk olarak okullarda velilere ve öğrencilere öğretmenler tarafından lokum ve kolonya ikram edildi.  Ardından okulların çok amaçlı salonlarında sınıf öğretmenleri ve rehberlik öğretmenleri  tarafından velilere  yönelik  "Çocuğum Okulda" konulu seminer verilmesi ile eğitim devam etti. 2022-2023 eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisiyle değerlendirmelerde bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, okul idarecilerini ve öğretmenleri velileri bu nazik karşılamadan ötürü tebrik ederek, "Bakanlığımız bu yıl ilk defa 5-9 Eylül'deki uyum sürecinde "çocuk-aile-öğretmen" iş birliğinin artırılması amacıyla yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Bu kapsamda bugün İlimizde, tüm okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğretmenleri ve rehber öğretmenlerimiz tarafından ailelere yönelik yüz yüze bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Güne güzel başladık. Öğretmenlerimizin ve velilerimizin heyecanı çok fazla idi. İnşallah bu güzel heyecanla Bakanımız Sayın Mahmut ÖZER liderliğinde Valimiz Sayın Fuat GÜREL himayelerinde hep birlikte 2022-2023 eğitim öğretim dönemini başarılı bir şekilde tamamlayacağız. Eğitim öğretim ortamlarında öğrenci, öğretmen ve velilerimize en güzel hizmeti verebilmek için tüm yaz çalıştık ve tüm tedbirleri aldık. 2022-2023 eğitim öğretim yılı hepimize hayırlısı olsun" dedi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da yılkı atları D-100’e indi: Orta refüjde otladılar

Bolu’da doğal yaşam alanlarından inen yılkı atları, uluslararası geçiş güzergahı olan D-100 kara yolunda görüntülendi. Paşaköy Mahallesi mevkiinde yolun orta refüjüne çıkan atlar, akan trafiğe aldırış etmeden otladı.
Olay, öğle saatlerinde D-100 kara yolunun Paşaköy Mahallesi kesiminde meydana geldi. Şehir merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki At Yaylası bölgesinde yaşayan yılkı atları, kente kadar indi. Araç trafiğinin yoğun olduğu D-100 kara yoluna çıkan atlar, sürücülerin ilginç bakışları arasında yolun ortasındaki refüje geçti.
Refüjdeki çimleri yiyerek karınlarını doyuran atlar, zaman zaman yola yaklaşarak trafikte tehlike oluşturdu. Güzergahı kullanan sürücüler, atlara çarpmamak için hızlarını düşürerek kontrollü şekilde ilerledi. Bir süre orta refüjde otlayan atlar, daha sonra bölgeden uzaklaşarak gözden kayboldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin