Karabük Postası tarafından
06 Mart, 2023 15:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

DEV Kavşak Projesi Suya Gömüldü

Karabük'te yağışlı havanın gün boyu etkili olmasıyla birlikte, Kavşak Projesi kapsamında yapılan yolların adeta göle dönmesi projede yağmur suyunu tahliye edecek hiç bir mazgalın olmaması dikkat çekerken, milyonluk  projenin daha ilk yağmurda sular altında kalması tepki çekti Havaların son bir kaç gündür yağışlı gitmesi nedeniyle Kardemir Kavşak Projesi kapsamında yapılan yolların adeta göle dönmesi hem vatandaşların hem de sürücülerin tepkisini çekerken, daha ilk yağmurda suya gömülen bu milyonluk projenin şiddetli yağmurlarda  ne hale geleceği şimdiden gözler önüne serildi.  Projede yağmur suyunu tahliye edecek herhangi bir mazgalın olmaması dikkat çekerken, daha şiddetli yağmurlarda buradaki ulaşımın daha büyük sıkıntılara yol açabileceği ifade ediliyor. Milyonluk yatırımın daha ilk yağmurda içler acısı hale düşmesi Karabük'te yapılan projelerin başarısızlığını bir kez daha gözler önüne serdi. Yağan ilk yağmurda yağmur suyunu tahliye edecek hiç bir mazgalın olmaması  projede yağmur suyu tahliye gideri unutuldu mu şeklinde yorumların yapılmasına neden oldu. Daha ilk günde böyle bir durumun yaşanmasının ilerde daha büyük sıkıntıların yaşanmasına neden olabileceği belirtilirken, Karayollarının yaşanan bu durum karşısında ne gibi bir önlem alacağı merak ediliyor. Yaşanan bu durum karşısında yağmur suyu tahliye giderinin yapılması için yapılan alanların yeniden kazılacağı endişelere yol açarken, diğer taraftan yapılan bu milyonluk projede böylesine önemli bir ayrıntının göz ardı edilmesi de ayrı bir sorun teşkil ediyor. YAPBOZ TAHTASINA DÖNECEK Yağmur suyu drenajının yapılması için burada yeniden kazı çalışması yapılacağı göz önüne alındığında yine trafikte aksamaların olabileceği belirtilirken, proje maliyetinde de artış yaşanacağı ve yine iş bilmezliğin faturasının vatandaşa çıkarılacağı ve haliyle de devletin zarara uğratılacağı vatandaşlar tarafından ifade ediliyor. (Nurettin Acar)                
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
03 Ekim, 2025 10:09 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

250 Bin Lira Faizsiz Evlilik Kredisi Başvuruları Başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu kapsamında güncellenen faizsiz evlilik kredisi başvurularının başladığını açıkladı.

Yeni düzenlemeye göre 18-25 yaş arası çiftler 250 bin lira, 26-29 yaş arası çiftler ise 200 bin lira faizsiz kredi kullanabilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu destek paketine ilişkin konuşan Bakan Göktaş, “Gençlerimizin yuva kurma süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla kredi miktarlarını artırdık. Başvurular bugünden itibaren alınmaya başlandı” dedi.

Gelir Şartları Güncellendi
Fon kapsamında gelir kriterlerinde de değişikliğe gidildi. Başvuru için son 6 aylık gelir şartı, asgari ücretin 2,3 katından 2,5 katına çıkarıldı. Böylece daha fazla gencin fondan yararlanabilmesinin önü açıldı. Ayrıca, evlilikten sonraki 48 ay içinde çocuk sahibi olan çiftlerin kredi geri ödemeleri, her çocuk için 12 ay süreyle ertelenecek.

Başvurular e-Devlet’ten
Evlilik kredisi başvuruları e-Devlet ve ailegenclikfonu.aile.gov.tr adresleri üzerinden yapılabiliyor. Fonun hayata geçtiği günden bu yana Türkiye genelinde 158 bini aşkın çift başvuru yaparken, 59 binden fazla çift krediden yararlanmaya hak kazandı. Ayrıca 117 bin çift evlilik ve danışmanlık desteği aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin