blank
Berkay Doğan tarafından
22 Ağustos, 2024 13:52 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.08.2024 10:53
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Makamına Haciz Geldi, Görevine Plastik Masa ve Sandalyeyle Devam Etti

(ANTALYA) -Antalya Döşemealtı Belediye Başkanı CHP’li Menderes Dal, belediyeye ait makam eşyalarının bir firma tarafından haczedilmesinin ardından görevine plastik masa ve sandalye ile devam ediyor. Geçmiş dönemden kalan borçlar nedeniyle uygulanan haciz işlemi, belediye binasındaki birçok eşyanın alınmasına neden oldu. Başkan Dal, bu durum karşısında görevini sürdürebilmek için plastik masa ve sandalyeye geçiş yaptı. Başkan Dal, yaşanan bu olayla ilgili açıklamalarda bulunarak, "Belediyemizin geçmiş dönemden kalma borçları nedeniyle karşı karşıya kaldığımız bu durum, "1,5  milyar liralık bir borç devraldık.Yaklaşık 630 tane taşınmazımız var. 200 civarında hizmet aracı var. Tamamında haciz var. Soluk almaya çalışıyoruz tabiri caizse ama biz bu soluğu alacağız. Gördüğünüz gibi odayı boşalttılar dün. Bir tane plastik masamız ve 20 tane plastik sandalyemiz var. Hizmet edebilmek için bu eşyalar yeter bize” dedi.  Bu durum halkımıza hizmet etme azmimizi asla kırmayacaktır. Görevimizi hangi koşullarda olursa olsun sürdürmeye kararlıyız. Plastik masa ve sandalye, halkımıza hizmet yolunda bize engel olamaz. Bizim önceliğimiz, Döşemealtı halkının refahı ve mutluluğudur," dedi. Menderes Dal, belediyenin mali durumunu düzeltmek ve halkın hak ettiği hizmeti sunabilmek adına ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, “Bu zorlukları aşacağız ve Döşemealtı’nı daha güzel bir geleceğe taşıyacağız,” ifadelerini kullandı. Haciz işlemi sonrası başkanın sergilediği bu tutum, belediye çalışanları ve vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Ağustos, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversitesi, tayların bağışıklık sistemi üzerinde araştırma yapacak

Kastamonu Üniversitesi tarafından hazırlanan "1,25-Dihidroksivitamin D3’ün LPS ile Uyarılan Neonatal Tay Nötrofillerinde TLR-4 ve Sitokin Cevapları Üzerine Tesirlerinin Araştırılması" proje ile tayların bağışıklık sistemi üzerinde araştırma yapılacak.
Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Kısmı öğretim üyesi Dr. Öğretim Üyesi Ömer Deniz yürütücülüğünde hazırlanan "1,25-Dihidroksivitamin D3’ün LPS ile Uyarılan Neonatal Tay Nötrofillerinde TLR-4 ve Sitokin Cevapları Üzerine Tesirlerinin Araştırılması" isimli proje, TÜBİTAK 1002 Süratli Dayanak Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Araştırma Vazifelisi Serkan Bozacı ve Doç. Dr. Kenan Çağrı Tümer araştırmacı olarak vazife aldığı projede, doğuştan gelen bağışıklık karşılıklarının düzenlenmesinde D vitamininin rolü incelenecek. Çalışmayla, yeni doğan tayların bağışıklık sistemine ait temel sistemlerin anlaşılmasına katkı sunmayı hedefliyor.
Araştırma kapsamında, etkin D vitamini formu olan 1,25-Dihidroksivitamin D3’ün, neonatal taylardan elde edilen nötrofillerde lipopolisakkarit (LPS) ile TLR-4 reseptör seviyeleri ve sitokin üretimine tesirleri incelenecek. Bu sayede neonatal bağışıklığın işleyişi ve düzenlenmesine dair yeni keşifler elde edilmesi bekleniyor.
Çalışmanın, bilhassa tayların hassas neonatal devrinde enfeksiyonlara karşı korunmasında D vitamininin potansiyel katkılarını ortaya koyması; hem bilimsel literatüre hem de at yetiştiriciliği uygulamalarına yararlar sağlaması öngörülüyor.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin araştırma kapasitesinin her geçen gün arttığını vurgulayarak, proje grubunu tebrik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin