Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Eylül, 2020 12:35 tarihinde yayınlandı
0

 Kuyumcuya sahte altın satmaya çalışırken yakalandılar

Kuyumcuya sahte altın satmaya çalışırken kuyumcunun dikkati sonucu yakalanan 3 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri Karabük ve Yenice ilçesinde gerçekleşen sahte altın satılması olayıyla ilgili çalışma başlattı. Geniş çaplı yapılan araştırmada olayın şüphelilerinden Ş.D. polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Alınan ifade doğrultusunda şüpheli ile birlikte hareket ettiği tespit edilen M.A. ve G.T. isimli şahıslar Ankara ilinin Kızılcahamam ilçesinde yakalandı. Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda şüpheliler kullandıkları araçla birlikte Karabük’e getirildi.
Şahısların aracında yapılan aramada toplamda 33 bin 100 TL ve sahte olduğu değerlendirilen 19 adet altın bilezik ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından korona virüs tedbirleri kapsamında ateşleri ölçülerek adliyeye alınan 3 şüpheli savcılıkta ifadelerinden sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Öte yandan Karabük İl Emniyet Müdürlüğü’nün aynı suçun başka illerde de işlenmiş olabileceğini değerlendirerek 80 ile konuyla ilgili bilgi paylaşımında bulunduğu öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ca2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
12 Mayıs, 2026 10:46 tarihinde yayınlandı
0

Uygulamalı aşı eğitimi ile tarıma destek

Safranbolu Belediyesi, tarımsal üretimi canlandırmak ve üreticilere doğru teknikleri kazandırmak amacıyla “Meyve Ağaçları Aşılama Kursu” düzenledi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı Yazıköy Uygulama ve Üretim Birimi’nde gerçekleştirilen kursa, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Başkan Yardımcısı Taner Timar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bölgedeki meyve ağaçlarından alınan verimi artırmayı hedefleyen eğitimde, Yazıköy Uygulama ve Üretim Birimi Sorumlusu Ziraat Mühendisi Pınar Alazoğlu Uslu ve ekibi görev aldı. Katılımcılara kalem ve göz aşısı yöntemleri, hem teorik hem de uygulamalı olarak aktarıldı.

Başkan Elif Köse, yerel üretimi desteklemenin önemine dikkat çekerek, bu tür kurslarla bilinçli tarım uygulamalarını yaygınlaştırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Program boyunca katılımcılar, uzmanlar eşliğinde bizzat uygulama yaparak aşılama tekniklerini yerinde öğrenme imkanı buldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin