Artvin’in Şavşat ilçesine bağlı Pınarlı Köyü’nde, aç kalan kurtlar köye indi. Köyde bulunan bir köpek, cesurca kurtlara karşı koyarak çaba etti.
Edinilen bilgilere nazaran, gece saatlerinde yiyecek arayışıyla köye inen kurtlar, köyün etrafında bulunan tavuk ve öteki hayvanları tehdit etmeye başladı. Durumu fark eden köydeki bir köpek, tek başına kurtlarla gayrete girişerek onları köy sonlarından uzaklaştırmayı başardı.
O anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı.


Kurtlara tek başına karşı koydu
Yenice’nin tescilli balı için turizm ve ticaret işbirliği
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından desteklenen “AB Coğrafi İşaret Tescilli Yenice Ihlamur Balının Turizm Tedarik Zincirine Entegrasyonu, Markalaşması ve Ticarileşme Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi” için imza töreni düzenlendi. Bartın Valiliğinde gerçekleşen törene ev sahipliği yapan BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan’ın katılımıyla projenin sözleşmesi imzalandı.
Yenice’nin önde gelen yerel değerlerinden biri olan ve Avrupa Birliği nezdinde coğrafi işaret tescili bulunan Yenice Ihlamur Balı’nın marka değerini artırmayı hedefleyen projeyle; balın turizm sektörüyle bütünleşmesinin güçlendirilmesi, üreticilerin kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, dijital pazarlama ve tanıtım faaliyetlerinin desteklenmesi ile ulusal ve uluslararası pazarlardaki görünürlüğünün artırılması amaçlanıyor.
Törende, projenin hayata geçirilmesindeki katkılarından dolayı Vali Dr. Nurtaç Arslan’a, BAKKA Genel Sekreteri Mehmet Çetinkaya’ya ve ajans uzmanlarına teşekkür edildi. Yenice’ye, bölge üreticilerine ve yerel ekonomiye önemli kazanımlar sağlaması beklenen projenin hayırlı olması dilenirken, yerel değerlerin katma değere dönüştürülmesine yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.

