Karabük’te usta bir isim, kadın kuaför alanında kendini kanıtlamış 23 yıldır salon sahibi ve bir marka olan Kuaför Tansu Dazlak, gazetemize konuştu. Özellikle gelin saçı, takıları ile yeni nesil gelinlerin tercihi olan Kuaför Tansu, Saray Han’da bulunan salonunda kendi tasarımlarıyla ilgi görüyor. İnstagram’da yaklaşık 21 bin takipçisi olan ve yaptıkları paylaşımları oldukça beğeni alan Kuaför Tansu, sosyal medyada kendi markasını yarattı.
Kuaför Tansu, sosyal medyadaki mesleki paylaşımlarının yanı sıra takipçilerinin dilinden düşmeyen “Kıskanıyor musun sinsi” kelimelerinin nasıl bir slogana dönüştüğünü anlattı. Konu ile ilgili şunları açıkladı: “Covid 19 pandemisi yaşanırken elemanımız hasta olmuştu. Aslında biz çalışmamıştık ama karantinaya alındık. Bunu yerelde bir röportajda söylemiştim. Haberdeki açıklamaları oldukça farklı bir biçimde söylenti yaydılar. Bizi kötüler gibi asparagas birçok şeyler söylendi. Ben ve çalışma ekibim, sağlık konusunda o kadar hassas olmamıza rağmen, hasta halimizle çalışıyor gibi söylenmesi çok üzücüydü. Sonra o kötü konuşanlara hitaben “kıskanıyor musun sinsi” ifadesi doğdu. Her yerde söylendi ve bir slogan oldu. Bunun üzerine bir arkadaşım çelenk bile yaptırdı. Çelengin üzerine “kıskanıyor musun sinsi” yazdırıp, gönderdi. İlgi çekti sanırım.”
Hayallerinin ünlülerin saçlarını yapmak olduğunu ve bunu da başardığını dile getiren Kuaför Tansu, anne ve babaların çocuklara meslek seçiminde baskı yapmamaları gerektiğini vurguladı. Konuşmasında: “Ben ortaokul birinci sınıfta okuldan ayrıldım. Çok çalıştım. 13 yaşından itibaren büyük bir titizlikle çalıştım. Dünya ve ülke kuaförlerini takip ettim. Mesleğimde, çok başarılı olmayı ve bizi tercih edenlerin memnuniyetlerinin en üst düzeyde olmasını hedefledim. Eğer işinizi severek yaparsanız, herkes memnun oluyor. Bu nedenle şu günlerde üniversite tercihleri yapılacak. Ailelere rica ediyorum. Lütfen çocuklarınıza sevmedikleri ya da istemedikleri meslekleri seçtirmeyin. Sonra bir kurum ya da kuruluşa gidiyorsun ilgilenen yok, sen hizmet bekliyorsun umursamıyorlar. Yani nasıl olur, sonuçta senin işine sahip çıkman gerekir. Mesleklerini severek yaparlarsa, mutlu insanlar ve mesleki yeterlilik daha çok artacaktır” dedi.
Sosyal sorumluluk projesi kapsamında cezaevlerindeki kadınların 2004 yılından bu yana saç kesim ve bakımlarını ücretsiz üstlenen Kuaför Tansu, bu projenin devam ettiğini de ekledi. (Esra Oğuzkağan Özkan)
Ebru can
•Ben kuaförlük mesleğini hiç sevmedim annem istedi diye genç kızken çalıştım fakat bana göre değil diye bıraktım .