Reklam
Reklam
kovanlarina ayi saldirdi sukur bir tanesini parcalamis ayimiz medeniymis AMjYwCUp
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
0

Kovanlarına ayı saldırdı: “Şükür bir tanesini parçalamış, ayımız medeniymiş”

Bolu’nun Göynük ilçesinde arıcılıkla uğraşan bir vatandaşın kovanlarına ayı saldırdı. Bal yemek isteyen ayı, bir kovanı büsbütün parçalarken öteki kovanlara da ziyan verdi. Üretici Sami Hakikat, “Şükür bir adedini parçalamış, ayımız medeniymiş” dedi.

Olay, Göynük ilçesine bağlı Kozcağız köyü Köstek Mahallesi’nde meydana geldi. Bölgede uzun müddettir arıcılık yapan Sami Hakikat, sabah saatlerinde kovanlarını denetim etmek üzere yerine gitti. Karşılaştığı görünüm karşısında büyük şaşkınlık yaşayan Hakikat, kovanlarının birçoğunu yerinden sökülmüş, çerçeveleri dağılmış halde gördü. Sami Yanlışsız tarafından kayda alınan imgelerde, kovanlara saldıran ayının bal yemek için bir kovanı büsbütün parçaladığı, birtakım kovanların ise uçuş tahtalarının koparıldığı görüldü.

“Ayımız medeniymiş”

Kameraya konuşan arı üreticisi Sami Yanlışsız, “Arılamızın yanına geldiğimizde sabah saat 7.30’da bir ayının saldırdığını görüyoruz. Petekleri yaymış, arılara ziyan vermiş çok fazla. Çerçevelerin bir kısmını boşaltmış, yemiş. Kovanlarımıza ziyan vermiş. Kimilerinin uçuş tahtalarını kopartmış. Şükür bir adedini parçalamış, ayımız medeniymiş” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte caddeler gece mesaisiyle yenileniyor qRXeelNg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te caddeler gece mesaisiyle yenileniyor

Karabük Belediyesince kent genelinde yürütülen asfalt ve modernizasyon çalışmaları kapsamında Albay Karaoğlanoğlu Caddesi’nde asfalt serimi ve New Jersey bariyer uygulaması gerçekleştirildi.

Belediye ekipleri, araç trafiğinin aksamaması ve esnafın çalışmalarının olumsuz etkilenmemesi amacıyla çalışmaları gece saatlerinde sürdürdü. Gece boyunca devam eden mesainin ardından cadde, sabah saatlerinde vatandaşların kullanımına açıldı.

Çalışmalar kapsamında yol güvenliğini artırmak amacıyla New Jersey bariyer sistemi uygulanırken, caddede asfalt yenileme çalışmaları da tamamlandı. Benzer uygulamaların Kıbrıs Şehitleri ve Menderes caddeleri başta olmak üzere kentin farklı noktalarında da yapılacağı bildirildi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Özkan Çetinkaya, ekiplerden bilgi aldı.

Çetinkaya, yaptığı açıklamada, kentte daha modern ve konforlu bir ulaşım ağı oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Gece boyunca sürdürülen çalışmalarla vatandaşların sabah saatlerinde daha güvenli ve düzenli yollarla karşılaşmasını amaçladıklarını ifade eden Çetinkaya, ana arterlerdeki modernizasyon çalışmalarının planlanan program dahilinde süreceğini kaydetti.

Öte yandan asfalt serimi öncesinde caddelerde içme suyu ve kanalizasyon hatlarının yenilendiği, böylece altyapının da güçlendirildiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin