Kooperatif hissesi vurgununda 2 tutuklama - Karabük Haber Postası
kooperatif hissesi vurgununda 2 tutuklama 3afhx8BI
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Ocak, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kooperatif hissesi vurgununda 2 tutuklama

Kastamonu’da 30 milyon liralık kooperatif payı vurgununda gözaltına alınan 7 şüpheliden 2’si tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü gruplarınca kooperatif payı satma vaadiyle vatandaşları dolandıran şahıslara yönelik Kastamonu merkezli Ankara ve Sinop’ta operasyon düzenlendi. Eşzamanlı operasyonda “nitelikli dolandırıcılık” ve “zimmet” cürümlerinden S.Y., Ü.Y., S.Y., A.K., S.A., E.A. ve H.A. yakalanarak gözaltına alındı. Sıhhat denetiminden geçirilerek adliyeye sevk edilen şüphelilerden S.Y. ve A.K. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, öteki şüpheliler ise özgür bırakıldı. 4 aydır devam eden soruşturma kapsamında, kooperatif payı satışı ismi altında vatandaşlardan para toplandığı, toplanan paralara karşın kooperatif payı ya da tapu verilmediği ve 120’den fazla kişinin mağdur edilerek yaklaşık 30 milyon TL toplandığı belirlendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda bozulan tarim arazileri cezasiz kalmadi 48 islem uygulandi qanetWpf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mart, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da bozulan tarım arazileri cezasız kalmadı: 48 işlem uygulandı

SAMSUN (İHA) – Tarım ve Orman Bakanlığı, Samsun’da bozulan 16 bin 895 m2 tarımsal alan için 48 adet cezai işlem uyguladı.

Samsun’da 2025 yılında yapılan tarımsal arazi çalışmaları kapsamında 39 adet tarımsal amaçlı kullanım izni alındı. Bozulan tarımsal alan nedeniyle ise 48 adet ceza kesilirken, bozulan tarımsal alanın büyüklüğü ise 16 bin 895 m2 olarak dikkat çekti. Bu bozulan alanlar için toplam 963 bin TL ceza yazıldı. Öte yandan, tarımsal amaçlı su kullanım izni için 759 adet başvuru yapılırken, 823,3 hektar alan için izin verildi. Nitrat ve su kirliliğini izleme kapsamında yapılan analiz sayısı da 683’e ulaştı.

Ayrıca Tarım ve Orman Samsun İl Müdürlüğü tarafından su tasarrufu ile ilgili yapılan çalışmalar kapsamında, su tasarrufu ile ilgili olarak öğrencilere yönelik çalışmalar yürütülüp, 91 okulda toplam 7 bin 344 öğrenciye ulaşılarak eğitim verildi. Sulama verimliliğini artırmak amacıyla ilçe müdürlükleri aracılığıyla toplam 5 bin 299 çiftçiye de eğitim verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin