Samsun’da “tehdit” suçundan 5 ay kesinleşmiş hapis cezası ile aranan genç kadın yakalandı. Kadının yakalanmadan önce sosyal paylaşım sitesinden bekçi ve polislere küfür yağdırdığı belirlendi.
Atakum İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yürütülen çalışmalar kapsamında “tehdit” suçundan 5 ay kesinleşmiş hapis cezası ile aranan İ.K. (24) adlı kadın 25 Ocak Pazar günü saat 11.20 sıralarında yakalandı. Genç kadının yakalanmadan önce X adlı sosyal medya hesabı üzerinden polis ve bekçilere, “Beni arıyorsunuz ya bulamazsınız” diye küfür ve hakaret içerikli paylaşımlar yaptığı tespit edildi. Yakalama sırasında da görevli personele hakaret içerikli sözler sarf eden şüpheli hakkında Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla “görevli memura hakaret” ve Türk Ceza Kanunu’nun 301’inci maddesi kapsamında soruşturma başlatıldı. Gözaltına alınan İ.K.’nin Samsun Adliyesine sevk edileceği öğrenildi.


Kesinleşmiş hapis cezası ile aranan kadın yakalandı
Rize’de tarihi köprünün restorasyon çalışması sırasında su borusu patladı
Rize’de daha önce yavaş işleyiş nedeniyle bir türlü tamamlanamayarak çevreyi mağdur etmesiyle gündeme gelen tarihi köprü restorasyonunda bu kez su hattının patlaması nedeniyle 14 mahallede su kesintisi meydana geldi.
Rize’de merkez Atatürk Caddesi üzerinde ‘Çitanın köprüsü’ olarak bilinen ve yıllar sonra üzeri açılan taş köprünün inşaatının gerçekleştiği alanda Rize Belediyesi tarafından yol çalışması sırasında iş makinesinin çarpması sonucu ana su şebeke hattını patlattı. Tazyikli gelen su asfaltın altını boşaltarak kısmi çökmelere neden olurken, çalışmayı yürüten ekip tarafından yolda güvenlik önlemi alındı.
Patlayan boru nedeniyle Müftü Mahallesi, Paşakuyu Mahallesi, Tophane Mahallesi, Ekrem Orhon Mahallesi, Çarşı Mahallesi, Yeniköy Mahallesi, Eminettin Mahallesi, Piriçelebi Mahallesi, Kale Mahallesi, Reşadiye Mahallesi, Mermerdelen Mahallesi, Camiönü Mahallesi, Fener Mahallesi ve Boğaz Mahallesi olmak üzere 14 mahallede su kesintisi yaşandı.
Rize Belediyesinden yapılan açıklamada, “Yol yapım çalışması esnasında oluşan arıza nedeniyle Müftü, Paşakuyu, Tophane, Ekrem Orhon, Çarşı, Yeniköy, Eminettin, Piriçelebi, Kale, Reşadiye, Mermerdelen, Camiönü, Fener ve Boğaz mahallelerimizin bazı bölgelerine bugün saat 20.00’a kadar su verilemeyecektir” ifadelerini kullandı.

