Reklam
Reklam
x21 3
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
22 Ağustos, 2025 15:01 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’nün  İki Hyperloop Takımı TEKNOFEST 2025 Finalinde

Karabük Üniversitesi, TEKNOFEST 2025 Hyperloop Geliştirme Yarışması’nda PARTECH ve HİCAZ isimli iki takımla finalde yarışacak.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan PARTECH ile HİCAZ isimli hyperloop takımları İstanbul’da düzenlenecek TEKNOFEST Hyperloop Geliştirme Yarışması’nda finale kalmayı başardı.

 PARTECH Hyperloop Takımı, TEKNOFEST 2025 Hyperloop Geliştirme Yarışması’nda bir kez daha Türkiye’nin zirvesine çıktı. Ön Değerlendirme Raporu sonuçlarındaki liderliğini Teknik Tasarım Raporu aşamasında da koruyan ekip, 135,16 puanla Türkiye birincisi oldu.

Aynı kategoride yarışan KBÜ’nün bir diğer ekibi Hicaz Hyperloop Takımı ise güçlü performansıyla 8’inci sırada yer alarak finale yükseldi.

 Yarışmada Türkiye genelinde 17 takım arasından ilk 15 ekip finalde yarışma hakkı kazandı. Final etabı 26-31 Ağustos 2025 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek. Bu aşamada takımlar, geliştirdikleri prototipleri sergileyerek jüri karşısına çıkacak.

 TÜRKİYE’NİN EN İYİ 13 TAKIMI ARASINDA KBÜ’DEN İKİ EKİP BULUNUYOR

 Türkiye birincisi PARTECH Hyperloop ve 8’inci sıradaki Hicaz Hyperloop ekipleri, Karabük Üniversitesinin mühendislik alanındaki Ar-Ge gücünü ve öğrenci projelerindeki başarısını bir kez daha kanıtladı. Üniversite, iki takımla finalde yer alarak TEKNOFEST 2025’te önemli bir temsil gücüne sahip olacak.

 YARIŞMA HAKKINDA

Hyperloop nedir?: Hyperloop, vakumlanmış tüneller içinde manyetik askılama teknolojisiyle hareket eden, yüksek hızlı ve düşük sürtünmeli kapsül taşıma sistemidir. Geleceğin ulaşım teknolojilerinden biri olarak görülmektedir.  Yarışmanın amacı: TEKNOFEST kapsamındaki Hyperloop Geliştirme Yarışması, farklı manyetik askılama ve tahrik sistemlerinin geliştirilmesine imkân tanıyor. Amaç; 5. nesil ulaşım teknolojilerinin üniversite düzeyinde geliştirilmesi, bu alanda yetkin insan kaynağı yetiştirilmesi ve Türkiye’de yeni nesil ulaşım teknolojilerinin uygulanabilirliğinin artırılmasıdır.

Bizi sosyal medyadan takip edin
cok programli liseden bilim fuari 9PiKVdUt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Çok Programlı Lise’den bilim fuarı

Devrek’in Çaydeğirmeni Beldesinde düzenlenen bilim fuarında öğrenciler hünerlerini sergilediler.

Zonguldak’ın Devrek İlçesine bağlı Çay eğirmeni Beldesinde düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı programı davetliler tarafından büyük ilgi gördü.

Düzenlenen programa saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlandı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrenciler tarafından sergilenen folklor gösterileri ve şiirlerin okunmasından sonra protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi.

Okula verdiği desteklerden dolayı İş İnsanı Mithat Çanakçı’ya okul idaresi tarafından teşekkür plaketi takdim edildi

Çaydeğirmeni Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sergilenen ve 2025-2026 eğitim öğretim yılı kapsamında hayata geçirilen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı Destekleme Programı etkinliği Çok Programlı Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştiril yakın ilgi gördü.20 proje ve 8 kategorinin yer aldığı bilim şenliğinde öğrenciler tarafından hayata geçirilen görseller davete gelenler tarafından büyük beğeni kazandı.

Düzenlenen etkinliğe; Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya, İlçe Müftüsü Murat Mutlu, İş İnsanı Mithat Çanakçı,Okul Müdürü Musa Eren ile çok sayıda davetli katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin