Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Aralık, 2024 23:46 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’lü akademisyenleri yapay zeka ve eğitim müfredatı çalıştayına katıldı

Karabük Üniversitesi Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mevlüt Can Koçak ve Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten, yapay zekanın müfredattaki yerine ilişkin düzenlenen çalıştaya katıldı.

Sakarya Üniversitesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteği ile düzenlenen “3. Uluslararası Film Araştırmaları Sempozyumu” bünyesinde gerçekleştirilen “Yapay Zeka ve Gelişen Teknolojiler Bağlamında Eğitim Müfredatı Çalıştayı”na 17 üniversiteden Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanları katıldı.

Çalıştayda Karabük Üniversitesi Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten, bu alanda gerçekleştirdiği çalışmalar dolayısıyla “Yapay Zeka ve Sinema” konusunda davetli konuşmacı olarak sunum yaptı.

Sunumun ardından 17 üniversitenin bölüm başkanları ve akademisyenler, üç ayrı masada yapay zekanın gelecek dönemlerde müfredattaki yeri, yapay zekanın iletişim eğitimindeki yeri, ders içeriklerine etkisi konuları üzerine fikir alışverişinde bulundu. Bu bölümde Doç. Dr. Mevlüt Can Koçak ve Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten iki ayrı masada çalışmalar yürüttü.

Çalıştay her masanın ön raporlarını sunması ile tamamlanırken çalıştayın ilerleyen dönemlerde genişletilmiş biçimde devamı planlanıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukteki kavganin nedeni yol verme tartismasi cikti q6v6iJ9K
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’teki kavganın nedeni “yol verme” tartışması çıktı

Karabük’te araçta bulunan 2 kişinin darbedildiği kavganın, trafikte yaşanan yol verme tartışmasından kaynaklandığı ortaya çıktı.

100. Yıl Mahallesi’nde meydana gelen olayda, araçtaki 2 kişiyi darbeden şüphelilerin 12’si polis ekiplerince tespit edildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 8’i dün işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken 5’i çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Emniyetteki işlemleri bugün tamamlanan 4 şüpheli daha adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 2’si savcılık ifadesinin ardından 2’si de çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan, yol verme tartışmasından kaynaklandığı belirlenen kavgaya karışan 12 şüpheli hakkında Kabahatler Kanunu kapsamında toplam 21 bin 168 lira idari para cezası uygulandığı bildirilirken, yapılan aramada 5,66 gram metamfetamin ele geçirildiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin