Reklam
Reklam

KBÜ’de “Kore Kültür Günü” Etkinlikleri  Yapıldı

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Kasım, 2016 14:15 tarihinde yayınlandı
0

 

Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Karabük Üniversitesi işbirliği ile “Kore Kültür Günü” etkinlikleri düzenlendi.

15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliklere Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo Cho, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Genel Sekreter Av. Yaşar Alpay, Dekanlar, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

“Kore Kültür Günü” etkinliklerinin ilkinde Kore film gösterimi gerçekleşti. 1950 Kore Savaşı sırasında savaştan kaçarak babasının yerine 5 kişilik ailesinin başına geçmek zorunda kalan, ailesinin geçimini sağlamak için çalışan, kendi ailesini kuran bir babanın hikâyesinin anlatıldığı  “Ode To My Father” (Sözün Değeri) filmi gösterildi.

Film gösteriminin ardından Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo Cho “Kore Kültür Günü” hakkında bilgi verirken, sonrasında ise “Kore tarihi ve Kore-Türkiye ilişkileri, Kore’de eğitim, Korece dili tanıtımı, Kore’de Turizm” semineri verildi.

Müsteşar Cho, slayt gösterisi eşliğinde yaptığı sunumda; Güney Kore ile ortak kültürel ve ekonomik  işbirliğimizden, gelenek ve göreneklerimizin benzerliklerinden bahsederek, Güney Kore ile Türkiye’nin kardeş ülke olduğunun altını çizdi.

Seminerin sonrasında Teknoloji Fakültesi fuaye alanında Kore’nin geleneksel kıyafetleri tanıtıldı. Ardından 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda Kore kültürünü en iyi yansıtan geleneksel şan ve dansın beraber olduğu ‘2016 Arirang Kantat’ adıyla Kore Geleneksel Müzik Konseri gerçekleşti.

Program sonunda Rektör Prof. Dr. Refik Polat ve Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo Cho “Soritarae” grubuna teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

 

 

 

 

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Türkülerle Türkiye Korosu’ndan unutulmaz konser

turkulerle turkiye korosundan unutulmaz konser xFQ9LlHW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında Zonguldak’ta bulunan Dr. Derviş Nihat Arkat İlkokulu 4/A Sınıf Öğretmeni Mustafa Çetin öncülüğünde, öğretmen, öğrenci ve velilerden oluşan 60 kişilik dev bir koro kuruldu.

Öğretmen, veli ve öğrencilerin iş birliğiyle oluşturulan koro, yalnızca sınıflarda değil, sahnede de topluma örnek olmaya devam ediyor. Koroda, milli ve manevi değerlerimizi yansıtan türküler, başarılı bir orkestranın eşliğinde seslendirilerek izleyicilere unutulmaz anlar yaşattılar.

Ülkenin farklı bölgelerinden seçilen türkülerin yer aldığı konserde, eserlerin ortaya çıkış hikâyelerinin de anlatılması dinleyiciler üzerinde derin izler bıraktı. Düzenlenen konser, öğretmen, veli ve öğrenci arasındaki bağı güçlendiren en etkili sanatsal köprülerden biri hâline geldi. Etkinlik, eğitimin sadece sınıf ortamında gerçekleşmediğini gösteren başarılı bir örnek olarak büyük takdir topladı.

Programa Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Uygar Keskin, Amele Birliği Başkanı Veli Köktürk, Zonguldak Kamu- Sen Başkanı Şahin Ören, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Program sonunda Zonguldak İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Uygar Keskin, böylesine anlamlı bir etkinliğin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin önemli bir yansıması olduğunu belirterek, koroyu oluşturan sınıf öğretmeni Mustafa Çetin’i, görev alan öğretmenleri, velileri, öğrencileri ve okul yönetimini tebrik etti.

Türk Halk Müziği’nin sevilen eserlerinin seslendirildiği konser, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Tamamen gönüllülük esasıyla çalışmalarını sürdüren koro, yöresel kültürün yaşatılmasına ve gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

Katılımcılar tarafından büyük beğeni toplayan etkinlik, öğretmen, öğrenci ve velilerin ortak çalışmasının eğitim ve kültür alanında ne kadar önemli sonuçlar ortaya koyabileceğini bir kez daha gösterdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin